Quş Ailələri

Forster's Tern (Sterna forsteri) Təsviri

Pin
Send
Share
Send
Send


Forsterin tern, elmi adı Sterna forsteri Laridae ailəsi içərisindəki bir terndir. Sterna'nın cinsi, əvvəlki İngilis dilindəki "stearn", "tern" dən əldə edildiyini və forsteri, təbiətşünas Johann Reinhold Forster'i xatırladır.

Forster's Tern, tamamilə fərqli bir mühitdə mövcud olsa da, Geniş yayılmış Tern üçün oxşar bir axtarışdır.

Qaranlıq lələk, gümüşü ağ rəngli primerləri olan yüngül boz mantoya malikdir. Uzun, yumşaq quyruğu dərindən çəngəldir və altları hamısı ağ rəngdədir.

Forster terninin qanadları uçuş zamanı çox yumşaq, gümüşü boz görünür. Ümumiyyətlə çayırlarda mövcud olan qara bir qapağa malikdir. Faktura qara ucu ilə narıncı-qırmızıdır və ayaqları narıncı-qırmızıdır 'hər biri daha geniş narıncı, bu yayılmış gövdədən daha çoxdur.

Yetişməyən lələkdəki böyüməkdə qara qapaq yoxdur. Yenidən qulaqlara uzanan gözlərin üzərindəki qara işarələr, quşa fərqli bir şəkildə maskalı bir görünüş verir.

Forster terninin qanun layihəsi qara rənglidir və qanad uçları damazlıq tüylərindən daha bozdur. Yetkin quşların lələklərində çox miqdarda qəhvəyi yuma var, lakin bu, normal olaraq avqusta qədər yox olur.

Forster tern Şimali Amerikada daxili cinslər yetişdirir və cənubda Karib dənizi və Mərkəzi Amerikanın şimalında qışlayır.

Bu Forsterin tern növü qərbi Avropada nadirdir, lakin bir çox hadisələrdə Eire və Nice Britaniyada qışladı. Bu nöqtəyə qədər heç bir Avropa tern qışlamaz.

Bu növ bataqlıqlarda koloniyalarda çoxalır. Döşən bir qaşıqda yuva qurur və iki və ya daha çox yumurta qoyur. Bütün ağ quşlar kimi, yuvasını və balacasını şiddətlə müdafiə edir.

Forster tern balıqlar üçün dalmaqla qidalanır, bununla yanaşı, yetişdirilən bataqlıqdakı böcəklər üçün şahin də olacaqdır. Normalda qışda əksər Sterna ternləri kimi şoran mühitlərdən qidalanır.

Normalda dərhal dalır və heç Arktik terninin üstünlük verdiyi “pilləkəndən qalxdı”. Kişinin qadına balıq verməsi, qonaqlıq nümayişinin bir hissəsidir.

64-70 sm (25-28 inç) qanad genişliyi ilə 33-36 sm (13-14 inç) uzunluğunda kiçik bir terndir. Ən çox tez-tez tern kimi. Solğun boz üst və ağ alt hissələrə malikdir.

Qıçları çəhrayı, üstü qara rəngli çəhrayı rəngdədir. Qışda qaş ağ rəngə çevrilir və atribut qara göz maskaları qalır.

Yetkinlik yaşına çatmayan Forsterin tırtılları qışın böyüməsinə bənzəyir. Qərar qara başlı qağayı kimi sərt səs-küydür.

Qara göz maskalarından ötəri bu növün qışda tez-tez tern ilə qarışdırılması ehtimalı azdır, bununla birlikdə damazlıq tüyləri ilə daha çox əlaqəlidir.

Forster'in ağ quyruğunda boz bir mərkəz var və yuxarı qanadları təmiz ağ rəngdədir, tez-tez ternin daha qaranlıq əsas pazı yoxdur.

Təsvir

Forster's Tern, incə bir bədən quruluşuna, dərin çəngəlli uzun quyruğa və nisbətən uzun ayaqlara sahib orta ölçülü bir dəridir.

Yetişməyən lələklərində tac ağ rəngdədir və qara vergül şəklində bir yamaq diqqət və qulaq örtüyünü əhatə edir.

Qanadlar boz, ibtidai seçkilər tünd gümüşü boz, alt isə ağ rəngdədir. Faktura qara, ayaqları cansıxıcı qəhvəyi çəhrayı rəngdədir.

Yetişdirərkən boyundan aşağı uzanan sıx bir qara qapaq görünür. Qanadları və yenisi solğun boz, alt hissəsi isə parlaq ağ rəngdədir. Qara uclu narıncı qanun layihəsi və parlaq narıncı ayaqları var.

Yetkinlik yaşına çatmayanların böyüdülməmiş bir böyümək kimi rənglənməsi var, lakin ümumiyyətlə qaranlıq birincilliyə sahibdirlər.

Yaşayış yeri və paylanması

Forster tern bataqlıqda yaşayan bir növdür. Həm şirin, həm duzlu, həm də duzlu suda aşkar edilə bilər. Adətən bataqlığın dərinliyindəki dayaz açıq suyun üzərində aşkar olunur. [6] Əsas yaşayış yerləri bataqlıqlar, çaylar, adalar, duz bataqlıqları və göllər və çayları əhatə edən bataqlıq ərazilərdir.

Forster Terns bəzən yay vaxtlarında son və duzlu bataqlıqlarda yaşayır. Köç boyunca və qışda, onlar tez-tez daha çox müxtəlif su mühitində olurlar, xüsusən də çaylar, girişlər və körfəzlər ətrafında, lakin torpaqdan kənarda qalırlar.

Forster dərisi normal olaraq Şimali Amerika ilə məhdudlaşır.

Həm Atlantik və ya Sakit okean sahillərində, həm də Prairies daxilində və ya Kanada və ABŞ-da Nice Gölləri ilə yanaşı, yay boyunca bataqlıqlarda yuva qurur.

Yuvalama mühitinin qeyri-sabitliyi nəticəsində Forster tern həddindən artıq illik dövriyyə qiymətini göstərir.

Forster tern əlavə olaraq ABŞ və Meksikanın cənub sahilləri ilə yanaşı bataqlıqlarda qışlayır, lakin ümumiyyətlə Mərkəzi Amerikanın şimal ucluğuna çata bilər.

Ternin Karib dənizində qışlaması ümumiyyətlə tez-tez olur.

Əslində hər il Qərbi Avropaya gedə bilər və tez-tez Nice Britaniya və Eire-də qışlayır.

Vərdişləri

Forster çəmənliyi ümumiyyətlə dayaz açıq suyun üstündəki bataqlıqlarda mövcuddur. Ümumiyyətlə hücumdan daha əvvəl uçan dayaz bir dalğıc-dalğıcdır.

Baxarkən başı aşağıya, səyahət edərkən qabağa baxılır.

Bataq bitki örtüyündən istifadə edərək dayaz bir yuva quran və nadir hallarda yuva veb saytları üçün qağayılarla rəqabət edən müstəmləkə bir yuva növüdür.

Yetişdirmə koloniyası bir neçə cütlükdən min nəfərə qədər fərqli ola bilər. Bir çox tədbirdə, Forster tern Sarı yuvalı qarağat ilə yuva veb saytlarını paylaşacaq.

Hər bir baba və ana övlad qayğısına qalmaqdan narahatdırlar və Forster tern ev istifadəsində cinsiyyətə məxsus dəyişikliklər göstərmir.

Erkəklər ümumiyyətlə gün ərzində yuvanı qorumaq istəklərinə sahibdirlər, qadınlar axşamlar daha çox cərəyan edirlər.

Narahat olduqda, yeni uşaq cücələri əyilməyə və susmağa meyllidirlər. Forster tern, ölçüsü ilə əlaqəli yırtıcı heyvanlar olan tək bir yırtıcı yükləyicidir.

Yetişdirmədən əvvəl, erkəklər kuruş bəslənməsini müşahidə edirlər.

Forster's Tern uçur və suyun üstündə uçur, yerin altından balıq götürməyə dalırdı. Əlavə olaraq uçan böcəklər üçün yem verir.

Bu Forster dərisi yuvasına yaxın olan müxtəlif quşlar istiqamətində aqressivdir.

Yemək rejimi

Balıq bütün fəsillərdə kilo vermə proqramının böyük əksəriyyətini təşkil edir, lakin yayda böcəklər digər əsas qida tədarüküdür. Fərqli su canlıları əlavə olaraq alınır.

Vokalizasiya

Forster terninin tez-tez adı enən bir kerrdir. Müdafiə hücumunda istifadə edilən risk adı aşağı sərt bir zəruridir.

Ardıcıl kerrs, qadınlar tərəfindən sevgili müddətində dilənçilik edən bir ad olaraq istifadə olunur.

Yemək rejimi və qidalanma

Forster-in tern kilo vermə proqramının ən vacib qurucusu balıqdır.

Sazan, minnow, sunfish, alabalıq, alabalıq, levrek, killifish, stickleback, shiner şirin suda tez-tez ovlanır, pompano, siyənək, menhaden və shiner levrek bəzən duzlu və ya dəniz mühitlərində istehlak olunur.

Amerika və Kanadanın qərb sahillərində, Forster terninin, Sakit okean balası balalarını ovladığı da bilinir.

Bəzən cırcırama, caddisflies və çəyirtkələrə bənzər böcəklər istehlak edilir, lakin su böcəyi sürfələri, xərçəngkimilər və suda-quruda yaşayanlar kilo vermək proqramını tamamlaya bilər.

Forster dərisi dayaz bir dalğıc-dalğıcdır, baxarkən başı aşağıya baxır.

Hücum normal olaraq qanadları qismən geri bükülmüş bir baş dalğıcından başlamazdan əvvəl dalğalanma yerində başlayır.

Böcəklər tez-tez qanad tərəfindən tutula bilər və ovlar havada udulur.

Vərdişlərlə məşğul olan ov, balıqları udmaqdan daha əvvəl atmağı və yenidən tutmağı təcəssüm etdirə bilər. [8] Bəzi bölgələrdə, Forster çəmənliyi yem yemini bulanık suya çevirməyə meyllidir.

Bu, aşkarlanmanı dayandıracaq, lakin üst yırtıcılığın sıxlığının və zəminə yaxın yüksək varlığın bir göstəricisi də ola bilər. Suyun oxunması üçün üstünlüklər yırtıcılığın mövcudluğuna etibar edə bilər.

Çoxalma

Forster terninin böyüdülmə mövsümü Amerikanın Körfəz Sahilində aprel ayından başlayaraq başlaya bilər və genişliyə əsaslanaraq Mayın ortasından iyunun ortalarına qədər uzana bilər.

Forster tern koloniyanın ölçüsü min yuvadan başlayaraq müstəmləkə yuvasıdır.

Yetkinlər yuva boyunca həqiqətən kiçik bir ərazi qururlar və yuvalar normal olaraq kollektiv şəkildə yığılır.

Erkəklər quruş yeməyini müşahidə edəcəklər və qadınlar kerr kerr kerr adından istifadə edərək yemək istəyəcəklər.

Tipik bir yumurta debriyajı 2 ilə 4 arasında dəyişir.

İnkubasiya intervalı döşənildikdən 24 və ya 25 gün sonra başa çata bilər. Kiçiklər yarı prekokaldırlar, ata və ana tərəfindən qabıqların çıxarılması tamamlanır.

Civcivlər daha yüksək və azalmış mandible yumurta minasına sahibdirlər, yumurtadan çıxdıqdan üç ilə beş gün sonra itirirlər.

Civcivlər normal olaraq yuva baba və anamla birlikdə yuvadan çıxır və dörd gündən sonra daha sıx bitki örtüyü sahələrinə köçürülür.

Qaçış yumurtadan çıxandan 28 gün sonra baş verir. Bir neçə həftəlik qaçdıqdan sonra, kiçik ternslər doğuş koloniyasını tərk edirlər, bununla birlikdə qışlama zolağı istiqamətində köç etməklə yanaşı, xoruzluq qrupunun bir hissəsi olurlar.

İnkubasiya və cücə yetişdirmədə hər bir kişinin və qadının əlaqəli bir əlaqəsi var.

Erkəklər yumurtaları diurnal, dişiləri isə əsasən xarici olaraq inkübe etməyə meyllidirlər. Reproduktiv müvəffəqiyyət ildən-ilə, koloniyadan koloniyaya qədər dəyişir.

Qruplaşdırma

Forster tern yuva yırtıcıları tərəfindən təhdid edildikdə çox aqressiv vərdişlər nümayiş etdirir; bir yuva narahat olarsa, koloniya təcavüzkarı hərəkətə gətirir, istiqamətinə dalır və yüksək səslər verir.

Təcavüzkarlıq, cücələrin yumurtadan çıxmasından əvvəl və dərhal artacaq.

Eyni məkanda yuva quran qazlar və yunanlar, adətən, ternin potensial yırtıcılara qarşı təcavüzkar vərdişlərindən qazanırlar.

Yuvalanan veb saytları paylaşan sarı başlı qaratquşların, yırtıcılara qarşı fəal şəkildə tern dəstələrinin bir hissəsi olduğu qəbul edildi.

Qərb yəhudiləri ternin həyəcan adını qəbul edirlər; bu məlumat parazitizmi kimi yozula bilər.

Yuva

Forster ternləri həm şirin, həm də çaylardakı bataqlıq ərazilərdə yuva qurmağa meyllidir.

Yuvalar normal olaraq həm gelgit adalarında, həm də buxarlanma gölməçəsi adalarında bataqlığın dərinliyində yerləşir, lakin süni bəndlərə əlavə olaraq.

Yuvalar bitişik bataqlıq bitki örtüyündən ibarətdir. Bir çox yuvanın üzdüyü düşünülür və bataqlıq otlarından düzəldilir, onlar tez-tez bitki örtüyünün yüksək hissəsinə qoyulur və ya üzən bitki örtüyünə qoyulur.

Manitoba'da, Forsterin tern yuvaları ilə ondrut evləri arasında möhkəm bir əlaqə var. Həqiqətdə, son dərəcə tələb olunan yuva zəminləri.

Əlavə olaraq Manitoba, Scirpus və nadir hallarda Typha yuva qurmaq üçün istifadə olunan əsas məhsullardır.

Tipik olaraq muskrat evlərinin üstündə və ya çınqıl adalarında yuva quran Forster's Terns tipi açılmamış koloniyalardır və ümumiyyətlə Sarı başlı Blackbird koloniyalarına bağlıdır.

Forster Terns və Black Terns eyni bataqlıqda yuva qurduqda, Forster's Terns yuvaları üçün daha böyük və daha quru bir yer seçir.

Forster terninin hər cinsi yuva, qamış və çəmənlik platforması tikməyə kömək edir.

Üç yumurtanın inkubasiyası hər cins tərəfindən 23-25 ​​gün ərzində paylaşılır. Kiçiklərin hadisəsi yaxşı bilinməməlidir, lakin hər baba və ana kiçikləri yuvada yeməyə kömək edir.

Nəhəng koloniyalarda yuva qurma sahəsi azalır. Bundan sonra Forster çəmənliyi qum, çınqıl və ya palçıqda yuva quracaq.

Forster terninin yuvalarında, həm də otla örtülmüş və ya sürüşmə ağacından, qabıqlardan, qurudulmuş balıqlardan, sümüklərdən və lələklərdən əlavə olaraq istifadə olunan substratlar içərisində bir çuxur olacaqdır.

Üzən yuvalar normal olaraq suyun bir az artmasına və ya aşağı düşməsinə tolerantdır, lakin yenidən yuvalama tez-tez olur.

Normalda fırtına nəticəsində yaranan güclü dalğa hərəkəti, külək və ya daşqın ümumiyyətlə yuvaya və yumurtalara zərər verə bilər.

İqlim yuva çatışmazlığı və yumurta itkisi üçün əsas aydınlıqdır. Tələsməmiş yuvalar, sığınacaqdan daha məhv olmağa daha həssasdır.

Daha böyük bir mərtəbədə qurulmuş yuva, daşqından əlavə əlavə qorunur, lakin külək üçün daha açıqdır.

Forster's Terns, süni platformalar, xüsusilə Wisconsin-də, Cat Island Chain-in əvəzinə inşa etdikləri yerdən istifadə edərək qeydə alınmışdır.

Forster's Terns saf yuva ehtiva edən zəifliklərdən uzaq durmaq üçün onlardan istifadə etməyi üstün tutaraq ümumi uğur nümayiş etdirdilər.

Yumurta

Yumurtanın əsas kölgəsi yaşıldan qəhvəyi rəngə qədər dəyişir. Tünd qəhvəyi, praktik olaraq qara və ya boz ləkələrlə bərabər şəkildə fərqlənir.

Debriyajlar arasında və içəridə kölgə dəyişiklikləri var; əvvəlki yumurta normal olaraq daha solğun, yaşıl və daha böyükdür.

Forsterin tern yumurtalarının rəngləri yerə görə fərqli ola bilər. Ağımtıl və ya krem ​​rəngli yumurtalar əlavə olaraq bildirilmişdir.

Forsterin tern yırtıcıları

Bayquşlar və Corvidae-dən əlavə şahin və şahinlərə bənzəyən ovçular böyüklər və gənclərdən əvvəllər ola bilər.

Əlavə olaraq yuva içərisində yenə balaya yayılan tısbağa tısbağası ilə bağlı lətifə işləri aparılmışdır.

Amerika Bittern, Nice Blue Heron və Qara taclı Evening heron əlavə potensial yırtıcıdır, qağayılar və Xəzər dənizləri isə Forster in dərisinin yumurtalarını xüsusilə yırtırlar.

Aralıkları üst-üstə düşdükdə, bataqlıq düyü siçovulları, ehtimal ki, ən ətraf mühitə uyğun olan Forsterin yumurtalıq yırtıcısıdır.

Minkslər əlavə olaraq bataqlıqda fəaliyyət göstərə bilən və yumurtaların və balaların yemini ala bilən məməli yırtıcıların hər birində biridir.

Yetkinlərin aqressiv mobbing reaksiyası səbəbindən yırtıcı müvəffəqiyyət normal olaraq çoxalma mövsümü boyunca aşağı səviyyədə qalır.

Miqrasiya daimi

Forster's Terns köçəri, lakin Geniş yayılmış Terns-dən daha az dərəcədədir. ABŞ-ın cənub sahil şeridinin yanında qışlayırlar.

Qoruma Daimi

Su-bataqlıq ərazilərin məhv edilməsi bəzi ərazilərdə azalmaya səbəb oldu. Yuvaları basa bilən yuva göllərində istirahət gəmiləri, Forster's Terns populyasiyasında xoşagəlməz təsir bağışlaya bilər.

IUCN-ə uyğun olaraq, Forster terninin vəziyyəti çox az narahatlıq doğurur, buna baxmayaraq bataqlıq mühitinin deqradasiyası da təhlükə yarada bilər.

Qayıq idmanı yuva bitki örtüyünə təsir göstərə bilər və eroziyanı artırır, bu da tern yuva zəminlərinin əlavə deqradasiyası ilə nəticələnə bilər.

Həddindən artıq səs-küy yuva fərariliyinə və cücə ölümünə səbəb ola bilər.

Bu Forsterin tern növü ABŞ-da Köçəri Quşlar Müqaviləsi aktının altında qeyd edilmişdir.

Illinois və Wisconsin-də təhlükə var, Miçiqan və Minnesota-da isə xüsusi narahatlıq var.

Su-bataqlıq ərazilərin qorunması və sintetik yuva veb saytlarının tətbiqi yüksək riskli ərazilərdə növlərin qorunmasına kömək edə bilər.

Drenaj proqramlarında sazan populyasiyalarının böyüməsi, bataqlıq bitkilərinə ziyan vurması, Forster çayırında yaşayış sahələrini məhdudlaşdıra bilər.

Ternin üzən yuvalarına zərər verən sazanların intensiv yumurtlama idmanı ilə bağlı lətifə işləri də olmuşdur.

Pissivorous quşların bir çox növündə olduğu kimi, Forster tern də çirklənmənin bioakkumulyasiyasına həssasdır.

Həddindən artıq civə fokusu biyokimyəvi stresə səbəb ola bilər və ternlərin ümumi rifahını azaldır.

Civənin biometilasiyası bataqlıqlarda və duz gölməçələrində yüksəlir, buna görə də Forster dərisinin həssaslığını artır.

Həddindən artıq Selenyum aralıklarının rifahı üçün zərərli nəticələr ola bilər.

PCB-yə bənzər üzvi xlor çirkləndiriciləri onların yetişdirmə uğurlarını azalda bilər.

Videoya baxın: Forsters Tern, Sterna forsteri, pair, preening. (Sentyabr 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send