Quş Ailələri

Nəhəng Petrel Quş Təsviri və Profili

Pin
Send
Share
Send
Send


Nəhəng petrel, iki növdən ibarət olan Psei Laridae ailəsindən Macronocytes adlı bir cins meydana gətirir. Nəhəng petrel bu ailənin ən böyük quşudur. Hər iki növ də Cənubi Yarımkürədə və Şahzadə Edvard Adaları, Krozet Adaları, Keroglin Adaları, Cənubi Gürcüstan, cənubdakı Nəhəng petrel yuvasından cənuba, hər iki növün növləri ilə birlikdə Antarktidaya qədər cənubda olsa da əhəmiyyətli dərəcədə üst-üstə düşür. . Nəhəng petrelllər son dərəcə aqressiv yırtıcı və təmizləyicilərdir, başqa bir ümumi ad da qoxu verir. Cənubi Dənizli Təkərlilər onları qarınqulu adlandırdılar.

Təsvir

Vikipediyaya görə, cənub nəhəng petrel, şimal nəhəng petrelindən bir qədər böyükdür, 3 ilə 8 kq (6,6-17,6 lb), 180 ilə 210 sm arasında (71-83 in) qanadlar arasında və 86 ilə 100 sm arasında (34) Bədən uzunluğu -39 in).

Şimal nəhəng petrel 3 ilə 5 kq (6.6-11.0 lb), qanadlar arasında 150 ilə 210 sm (59-83 in) və bədən uzunluğu 80 ilə 95 sm (31-37 in) arasındadır.

Albatrosa bənzəyirlər və onların ölçüsünə bərabər gələ bilən yeganə prosessordur. Qanununda albatroslardan fərqlənə bilərlər.

İki boru, albatrosdan fərqli olaraq burunu qanun layihəsinin üstünə birləşdirir, burada ayrılır və qanun layihəsinin yanında yerləşdirilir.

Nəhəng petrel, Pessellaridae ailəsinin yerdə gəzmək üçün güclü ayağı olan yeganə üzvüdür. Prosessual formaların qanun layihələri də yeddi-doqquz buynuz lövhəyə bölünmələri ilə fərqlənir.

Nəhəng petreldə qurbanı çətin vəziyyətdə saxlaya bilən çənə Unguis adlı çəngəl bir qanun var. Mum esterlərindən və trigliseriddən hazırlanmış bir mədə yağı istehsal edirlər, bu da proventrikulusda saxlanılır.

Ağızlarına yırtıcılara qarşı müdafiə olaraq və uzun uçuşlar zamanı siçovullar və böyüklər üçün protein baxımından zəngin bir qida mənbəyi olaraq püskürtülə bilər.

Nəhəng petrel, burun keçidlərində yerləşən, dəliklərindən yüksək duzlu duzlar çıxarıb bədənlərini yerindən çıxarmağa kömək edən bir duz vəzisinə malikdir.

İki növü bir-birindən fərqləndirmək çətindir, eyni dərəcədə hündür, solğun, narıncı vərəqələri və formalı, geniş boz (demək olar ki, tamamilə ağ olan cənub petrel xaricində% 15).

M. Holly billtip, M. giganteusun solğun yaşıl rəngindən, sırasıyla qırmızı-çəhrayı və bir qədər tünd və daha açıq görünür. Qoca m.

Heyvan quşlarının alt hissəsi Peter və m. Gigantius-a daha çox bənzəyir, qütb başı və boyunu ilə balqabaq qarnı arasında bir təzad göstərir. Bundan əlavə, m.

Holly yetkinlərin ümumiyyətlə solğun gözləri olur, normal ölçülü M. Giganteus'dakı böyüklərin isə gözləri qaranlıq görünür (bəzən göz qapaqları yanıb-sönür).

Şimal canavarının klassik nümunələri bəzi aralıqlarla müəyyən edilə bilər. Hər iki növdə də, gənc quşların hamısı qaranlıqdır və ayırmaq çətindir, burada hesabın ucunun rəngi görünmür.

Bəzi nisbətən gənc şimal nəhəng petrelləri cənubda nəhəng olduqlarını irəli sürərək başlarında daha yüngül ola bilər, buna görə də bu növü təsdiqləmək çətindir.

Davranış

Tərbiyə

Nəhəng petrel fürsətçi qidalandırıcılardır. Prasillaridlərdən fərqli olaraq həm quruda, həm də dənizdə bəslənəcəklər; Əslində yeməklərinin çox hissəsini sahil kənarında tapırlar.

Quruda, leşlə qidalanırlar və müntəzəm olaraq pinqvinləri müstəmləkə edirlər və damazlıq koloniyalarını möhürləyirlər. Bədən üzərində üstünlüklərini “möhür ustası duruşu” ilə göstərəcəklər: başı və qanadları uzanır, başı rəqibə, qanadları isə bir az geriyə doğru; Quyruq şaquli vəziyyətdə qaldırılır.

Son dərəcə invazivdirlər və digər dəniz quşlarını (ümumiyyətlə pinqvin siçovulları, xəstə və ya yaralanmış yetkin pinqvinlər və digər dəniz quşlarını), hətta albatroslar kimi böyük olanlarını da öldürəcəklər.

Dənizdə krill, kalamar və balıqla qidalanırlar. Təklifləri və digər tullantıları almaq ümidi ilə tez-tez balıqçı qayıqlarını və digər gəmiləri izləyirlər.

Çoxalma

Cənubdakı nəhəng petrel, şimala nisbətən boş bir koloniya meydana gətirmə ehtimalı ilə hər iki növün də təxminən 60 gündür yerdən 50 sm (20 inç) kobud yuvada bir yumurta çıxarır.

Bir dəfə qovrulmuş bulyon 3 həftə bişirilir. Siçovullar təxminən 4 aydan sonra hamilə olur, ancaq qaçdıqdan sonra 6-7 il ərzində cinsi yetkinliyə çatmırlar.

Yadda saxla

Hər iki növ IUCN Qırmızı Siyahısında təhlükə altına alındıqlarına baxmayaraq, son sübutlar, əvvəllər inandığından daha az təhlükəli olduqlarını və hər iki populyasiyanın ən az yerli olaraq böyüdüklərini göstərir. Nəticədə, onlar Qırmızı '20-lərin ən az narahat olduğu siyahıya alınacaqlar.

Cənubi Nəhəng Petrel, Avstraliya Ətraf Mühitin Mühafizəsi və Biomüxtəlifliyin Qorunması Qanununda nəsli kəsilməkdə olan, Şimali Nəhəng Petrel isə qorunmayan olaraq siyahıya alınmışdır. Onların qoruma statusu da Avstraliyada əyalətlərdə əyalətdə dəyişir. Misal üçün:

Həm cənub, həm də şimal nəhəngləri Petrel Victoria Flora və Fauna Zəmanət Qanunu (1988) üçün bir təhlükə olaraq siyahıya alındı.

Bu qanuna əsasən, bu növün bərpası və gələcək idarə olunması üçün fəaliyyət bəyanatları hazırlanmışdır.

Viktoriyanın 25-ci Zəfərin təhdid etdiyi fəqərələr məsləhət siyahısına salındı, cənubdakı Nəhəng Petrel, qorunmayan, Şimali Nəhəng Petrel isə təhdid edildi.

Pin
Send
Share
Send
Send