Quş Ailələri

Arctic Tern (Sterna paradisaea) Quş Faktları

Pin
Send
Share
Send
Send


Arctic Tern, elmi adı Sterna paradisaea Laridae ailəsində bir terndir. Bu quş Arktikaya aiddir və Arktik alt bölgələr Avropanı, Asiyanı və Şimali Amerikanı əhatə edir; növləri çox güclü şəkildə böyüyür və Arctic Tern şimal yetişdirildiyi yerdən cənub yay Antarktika sahillərinə gedərkən hər il iki yaz göstərir.

Təxminən altı ay sonra geri gəlir. Son araşdırmalar İslandiya və Qrenlandiyada yuva quran Arctic Tern quşlarının illik dairəvi uzunluğunun təxminən 5 km (Hollandiyada 5,7 mil) olduğunu və Hollandiyada 5 km (5,000,7 mil) olduğunu göstərir. Bunlar heyvanlar aləmində bilinən ən uzun köçlərdir.

Arctic Tern uçarkən havada sürüşür. Hər üç ildə bir dəfə yuva qurur (uyğunlaşma dövrünə görə); Yuva bitdikdən sonra cənuba doğru irəliləmək üçün göyə aparılır.

Arctic Terns orta ölçülü quşlardır. Uzunluğu 25-5 sm (4-5 düym), qanadları 1-5 sm (2-5 inç). Əsasən boz və ağ rəngdə, qırmızı / narıncı bıçaq və ayaqları, ağ alnı, qara enəyi və tacı (uzun ağ) və ağ yanaqları vardır.

Boz örtük 305 mm və skapulalar qəhvəyi rəngdədir, bəzi ağ t ilə yuxarı qanadlar ağ qabaqcıl kənar ilə boz və yaxa əridilmiş kimi tamamilə ağ rəngdədir. Dərin çəngəl quyruğu ağ xarici ağları ilə ağ rəngdədir.

Arctic Terns uzun ömürlü quşlardır, bir çoxu on beş ilə otuz yaşına çatır. Əsasən balıq və kiçik dəniz elektron siqnalları yeyirlər.

Təxminən bir milyon insana sahib olan növlər çoxdur. Bütövlükdə növlərin fərdlərinin sayının meyli məlum deyil; keçmişdə bu quşların sayı cənub ucunda azalmışdır.

Dağıtım və köçürmə

Arctic Tern davamlı dövriyyədə olan reproduktiv paylanmaya malikdir; Tanınmış alt növ yoxdur.

Şimal yayında, Şimali Amerika və Avrasiyanın soyuq qışlarında sahil bölgələrində tapılır. Cənub yayında Antarktika buzunun şimal ucuna çata bilər və dənizə baxa bilər.

Arctic Tern köçürülmə ilə məşhurdur; Antarktidaya və hər il Arktikadakı yetişdirmə sahələrindən qayıdır, bu bölgələr arasındakı ən qısa məsafə 19.000 kilometrdir (12000 mil).

Uzun səyahət bu quşun planetdəki digər canlılardan daha çox ildə iki yay və gün işığı görməsini təmin edir.

Bu quşun diqqətəlayiq uzun məsafəli uçuş qabiliyyətinin bir nümunəsi, 12-ci ilin şimal yayında, İngiltərənin Fern Adaları, Northumberlandda görünməyən bir it quşu idi və qaçışdan cəmi üç ay sonra (14000 km) 12 oktyabrda Avstraliyanın Melbourne şəhərinə çatdı. - 14.000 km-dən çox (22.000 km).

25 quş izləmə cihazı istifadə edərək aparılan bir araşdırma, yuxarıdakı nümunələrin növlər üçün nadir olmadığını göstərdi. Həqiqətən də, əvvəlki tədqiqatlarda Arktik Terninin illik məsafəsini ciddi şəkildə qiymətləndirmədiyi müşahidə edildi.

Qrenlandiyada və ya İslandiyada doğulan on bir quş orta hesabla orta hesabla 707,7 km (1100 mil), maksimum 6,6 km (7,7 mil). Əvvəlki təxminlərdən fərq quşların əvvəlcədən gözlənilən yolla getmədən açıq bir yol tutması ilə əlaqədardır.

Quşlar üstünlük təşkil edən küləklərdən faydalanmaq üçün bir qədər doymuş bir yol tuturlar.

Orta Arctic tern təxminən otuz il yaşayır və yuxarıdakı tədqiqatlara əsaslanaraq ömrü boyu 2,5 milyon kilometr (1,5 milyon mil) məsafədə gedəcək ki, bu da Yerdən Aya dönmə dönüşünün 3 qatından çoxdur.

Hollandiyadakı yarım düz Arctic Tern Damızlığı 2013-cü ildə izlənilən bir araşdırma, c-nin orta illik köçünü göstərir. 90.000 km (56.000 mil).

Bu quşlar cənub yolunda təxminən Avropa və Afrika sahillərini təqib etdilər. Afrikanın cənub ucunu dövrə vuraraq şərqə, bəziləri isə Avstraliyaya çatmadan Antarktidanın şimal-şərqindəki Wilkes Torpağına çatmaq üçün demək olar ki, cənuba döndülər.

Bir quş Antarktidaya cənuba uçmadan əvvəl Avstraliyanın cənub sahillərinə bir neçə yüz kilometr uçdu, biri Avstraliyanın bütün cənub sahilləri boyunca Avstraliya və Tasmaniyadan keçdi.

Melbourne bölgəsinə gələrək cənuba dönərək Yeni Zelandiyanın cənub adasının cənub-qərb kənarından keçərək Antarktidanın şimal-şərqindəki Wilkes Land-də bir gəmidə üzür.

Hollandiyaya qayıtdıqdan sonra bu quş C-yə səyahət etdi, 1.3 km-də (5.000.000 mil), heç bir heyvan üçün ən uzun köç hələ qeyd edilməmişdir.

Videoya baxın: Kaikora Pelagic: Wandering Albatros, Southern Giant Petrel, Cape Petrel (Sentyabr 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send