Quş Ailələri

Parakeet Auklet Faktları və Kimlik

Pin
Send
Share
Send
Send


Parakeet auklet bütün Alaskan aukletin geniş bir sahəsinə malikdir, lakin dənizdəki və ya yetişdirmə koloniyalarındakı digər heyvanlarla eyni ölçüdə heyvandarlığa sahib deyil. Qısa bir üzgüçülük və dalğıc dəniz quşu, Yataklar Dənizi və cənub sahil Alaska yay.

Ümumiyyətlə cüt və ya kiçik qruplarda çalışır. Parakeet auklet, təxminən doqquz-on santimetr boyunda kiçik, intensiv bir dəniz quşudur. Başında və arxasında tünd qara lələk, ağ boyun və sinə və ağ bədən var.

Parakeet auklet (Athiya socitakula) Şimali Pasifikdəki kiçik dəniz quşudur. Parakeet auklets Cycloarhynchus cinsinə qoyulmalı idi, lakin son nümunələr və genetik sübutlar Athias cinsinə qoyulmalı, bu da onu yabanı bayquşları və ən azı ovullarla sıx əlaqələndirməlidir.

Alyaska, Kamçatka və Sibirin boreal sularından bəhs edir. Qışda cənuba doğru irəliləyən sahil adasının dik, opal və qaya sahələrində çoxalır.

Təsvir

Parakeet auklet, quşu maraqlı ifadəsini ifadə etməyə təşviq edən kiçik (23 sm) auk olan qısa narıncı bir qanun layihəsidir. Quşun lələyi yuxarıda qaranlıq, aşağıda ağ rəngdədir. Gözlərdən geri çəkilən tək ağ şleyflə. Yetişdirmə ilə qış lələyi arasında kiçik bir fərq var.

Parakeet auklet, yerli yaşayış yerində son dərəcə səsli bir növdür, yuvaya çatdıqda onu çağırır və həyat yoldaşı gəldikdə cütləşdirir. Ardıcıl ovma qulağı adlanır (kazein osilatoru kimi və onun effektivliyi məlum deyil, ancaq yuvanı müdaxilədən qorumaq və ortağı ilə əlaqəsini gücləndirməklə əlaqələndirilə bilər.

Davranış və çoxalma

Parakeet auklet, yetişdirmə koloniyalarında son dərəcə sosialdır.

Əcnəbi səkkizlinin qidalanma mövsümü dəyişir, çoxalma mövsümü euphausids, copepods və amphipods kimi kiçik planktonik xərçəngkimilərin əksəriyyətini əhatə edir. Son araşdırmalar göstərir ki, bəzi bölgələrdə jele balığına da meyllidir. Çox vaxt koloniyadan xeyli məsafələrdə qidalanır, ovuna çatmaq üçün 30 metrə qədər batır.

Çox vaxt digər auk növləri ilə paylaşılan koloniyalarda yetişdirmə aprel və may aylarında başlayır. Bu cüt yalnız bir ay davam edən bir yumurta qoyur, toyuq təxminən 35 gün ərzində 4 dəfə bəslənir. Cücə gecə dənizə tək uçaraq qaçır.

Status və qorunma

Parakeet aukletləri təhlükə sayılmasa da, Şimali Pasifikdə bir milyondan çox insanın olduğu təxmin edilir. Son zamanlarda azaldığına inanılmır, lakin gələcəkdə yırtıcılar və neft tökülmələri ilə təhdid edilə bilər.

Pin
Send
Share
Send
Send