Quş Ailələri

Cüt Crested Kormorant (Phalacrocorax auritus) Profili

Pin
Send
Share
Send
Send


Cüt krestli karpuz, elmi ad Phalacrocorax auritus dəniz quşlarının qarğıdalı ailəsinin üzvüdür. Bu yazıda, ikiqat yabanı qarpız və ya ikiqat göbələk qarışıq çağırışı, elmi ad, faktlar, pəhriz, yaşayış sahəsi, uçuş, Böyük Britaniya, sıra, ölçü və s.

İkiqat Crested Kormorant (Phalacrocorax auritus) Profili

Yaşayış yeri sahil ərazilərinə əlavə olaraq çaylara və göllərə yaxındır və Alyaskadakı Aleut adalarından Florida və Meksikaya qədər Şimali Amerikada geniş yayılmışdır.

70-90 sm (28-35 inç) ölçüdə, Phalacrocorax auritus çoxalma quşudur, çoxalma mövsümündə qara və ağ lələklərdən ibarət kiçik ikiqat bir xanı yaxşı göstərir. Çılpaq narıncı-sarı üz məsamələri və dəri var. 5 alt növ qəbul edilir.

İkili krestli və ya ikiqat göbələkli karabatak, ilk növbədə üzgüçülük və dalğıc yolu ilə balıq yeyir və ovlayır. Lələkləri, bütün kormorantlar kimi, suya davamlı olmayacaq və suda vaxt keçirdikdən sonra onları qurumağa vaxt sərf etməlidir.

DDT yolu ilə təhlükə yaranan kimi, bu quşların sayı son vaxtlar xeyli artdı.

Təsvir

Qoşa krestant və ya ikiqat göbələk qarağat, sarı-narıncı məsamələri və üzündə dəri olan mat qara rəngli, qanqli, sabit bir tarixə bənzər, ağır sümüklü balıq ovu quşudur.

Tünd qoz və qaz qarışığı kimi olmaq istəyənlər, fırkateyn quşu və donuzun qohumudur və ümumiyyətlə Şimali Amerikada son və duzlu suya yaxın görünür, bəlkə də ən çox rıhtımda, qayalı adalarda və ya kanal işarələrində dayanan zaman görülür, yayılmış qanadlarını qurutmaq. Bu quşlar kiçik balıqlar üçün dalışda mütəxəssisdir.
İkiqat krestli gövdə, bədən quruluşlu, uzun boyunlu, orta boylu quyruqlu, barmaqlı barmaqlı və orta ölçülü qarmaqlı bir su quşudur.

Uzunluğu 70-90 sm (28-35 inç) arasında olan bir bədən ölçüsü, 114-123 sm (45-48 inç) arasındakı qanadlarının uzunluğu var. İkiqat krestli qarağatların çəkisi 1,2-2,5 kq (2,6-5,5 lb) arasındadır. Qadınlar və kişilər cinsi dimorfizm göstərmirlər.
Bu növün çılpaq supra-loreal məsamələri və dəri, göz məsamələri və sarı və ya narıncı rəngli dəri ilə tünd rəngli lələkləri vardır.

Yetişən lələkdə böyüyən, ehtimal ki, yenə də qara rəngdə olacaq və örtüklər ortada tünd bir bozumtul olur.

Növlər olaraq bilinən cütlüklər, həm ağ, həm qara, həm də 2 qarışığıdır. Bunlar, gözlərin üstündə, çılpaq məsamələr və yetişən bir yetişkinin üzündə dəri ilə narıncı rəngdədir.

Yetişməyən bir böyüməkdə çatlaq yoxdur və üzündə əlavə sarımtıl məsamələr və dəri olacaqdır. Yetkinlər üçün faktura tünd rənglidir.

İkili krestli karabatak, Şimali Amerikada, ilk növbədə, Kanada dənizçilik vilayətlərində əlavə məhdud bir paylanmaya sahib olan, daha böyük gözəl karabatanla çox müqayisə edilə bilər; əslində, buna baxmayaraq, boğazında və fakturasında əlavə sarı rəng olması ilə ayrılmaq olardı.
Yetkinlik yaşına çatmayan ikiqat krestantanın lələyi əlavə tünd boz və ya qəhvəyi rənglidir. Bir yetkinlik yaşına çatmayan uşağın alt hissəsi, mədə istiqamətində tündləşən solğun bir boğaz və döş ilə yenidən yüngüldür.

Bir quş yaşlandıqca, tüyləri tündləşəcək. Yetkinlik yaşına çatmayan şəxsin fakturası, əsasən narıncı və ya sarımtıl rəngdə olacaqdır.

Paylanması və yaşayış sahəsi

İkili krestli karabataklar Şimali Amerikada geniş yayılır və bütün sahillərlə yanaşı regional olaraq çoxalır, qitənin mərkəzində olan Florida və St. və Kuba.

Kormorantlar tez-tez Pasifik Okeanı sahillərində, Alyaskadan Meksikaya və Atlantik və Körfəz sahillərində Belizdən Şimali Karolinaya qədər qışa əlavə olaraq göllər və nəhəng çaylarla yanaşı buzsuz ərazilərdə də qışlayır.

Onlar müxtəlif dəniz və su daxili yaşayış yerlərində yaşayırlar. Qidalanma və perches üçün suyun, qayalarla, qumbaralarla, kollarla, yastıqlarla, gəmi qəzaları ilə, tellərlə və ya gün ərzində rahatlayacaqları və quruyacaqları yerlərlə müqayisə edilə bilən su istərlər.

İkiqat krestli vərdişlər

Qoşa krestant, ümumiyyətlə sadəcə boynu və başı görülərək suyun içərisində aşağı üzür və yerdən dalır.

Ayaq barmaqlarını itələmək üçün istifadə edir və 30-70 saniyə ərzində 1,5-7,5 m (Four ft 11 in-24 ft 7 in) dərinliyə dalışa hazırdır.

Dalğıcdan sonra qurumalarına icazə vermək üçün qanadları uzanmış vəziyyətdə uzun müddət sərf edir, çünki tamamilə su keçirməzlər.

Bu növ su üzərində aşağı uçur, fakturası çətinliklə yuxarıya əyilmiş və ümumiyyətlə koloniyanı uzun, tək sənədli suşlarda tərk etmişdir.

Ikiqat zirvəli qarağat vərdişləri və həyat tərzi

Ikiqat krestli karabatanlar gündəlik quşlardır. Onlar çox acgözdürlər və çoxalma sahələrində kütləvi və kiçik komandalarda ola bilər və qışda ümumiyyətlə sürülərdə qidalanırlar. Koloniyalarda çoxalırlar və kütləvi komandalara köçürlər.

Bu növ 1,5-7,5 m (Four ft 11 in-24 ft 7 in) dərinliyinə qədər 30-70 saniyə ərzində balıq üçün dalış edərək gün ərzində qidalanır. Dalğıcdan sonra quşlar tamamilə su yalıtmadığı üçün qurumaları üçün qanadlarını uzadıb uzun müddət dayanırlar.

İki krestli karabataklar suyun içərisində aşağıya doğru üzürlər, adətən sadəcə baş və boyunlarını nümayiş etdirirlər və suyun dibindən dalırlar.

Ayaq barmaqları onları yanlarında sürmək üçün istifadə olunur. Suyun üstündən aşağı uçurlar, fakturaları çətinliklə yuxarıya əyilmiş, ümumiyyətlə koloniyadan uzanan, tək sənədli bir sətirdə uçan.

Bir-birləri ilə danışmaq üçün bədən şoularını və zənglərini istifadə edirlər, məhdudiyyətlərindən istifadə edərək sosial şəraitin tələb olunduğundan istifadə edirlər, lakin tez-tez susurlar.

Arıqlama proqramı

Yeməklər dənizdə, şirin su göllərində və çaylarda aşkar edilə bilər. Bütün kormorantlar kimi, ikiqat tırtıllar da ovunu axtarmaq üçün dalır.

İlk növbədə balıq yeyir, lakin ümumiyyətlə əlavə olaraq amfibiya və xərçəngkimilər yeyəcəkdir. Balıq suyun altına dalaraq ovlanır.

Kiçik balıqlar da yeyilə bilər, halbuki quşlar döşəmənin altında qalmağa davam edər, lakin yeyiləndən daha əvvəl yerə daha çox yırtıcı atılır.

İkili krestli karabatanlar, balıq gölməçələrində intensiv yırtıcılıqlarına görə əkinçilərə 1000 dollarlıq itki verə biləcəyi üçün su məhsulları yetişdiricilərinə zərərli zərərli maddələrdir.

Kormorantlar, yeməklərinin sümüklərə bənzədilən həzm olunmamış elementləri olan qranulları azaldır. Bu qranullar bioloqlar tərəfindən quşların yediklərini açmağın bir yolu olaraq parçalana bilər.

Cütləşmə vərdişləri

Ikiqat krestli karabatanlar monoqamdır. Bu o deməkdir ki, kişilər yalnız bir qadınla, qadınlar yalnız bir kişi ilə cütləşir.

Yetişdirdikləri koloniyalar üç min cütə qədər ola bilər. Kişilər bir yuva veb saytını seçirlər, sonra zirvədəki və boynundakı parlaq rəngli məsamələri və dərini göstərmək üçün "qanad yelləyən bir şou" həyata keçirmək üçün dayanan bir qadın üçün təbliğ edirlər.

Bir kişi ayrıca incə bir quruş rəqslərində, qadınlar üçün yuva materialları ilə təqdim etdiyi yerdəki bir rəqslə qarşılıqlı əlaqədə ola bilər.

Bu quşlar yuvaları boyunca dərhal bir metrdən kiçik olan kiçik bir ərazini qoruyurlar. Yetişdirmə cüt mənşəli kormorantlar monoqamdır.

Bu o deməkdir ki, kişilər yalnız bir qadınla, qadınlar yalnız bir kişi ilə cütləşir. Yetişdirdikləri koloniyalar üç min cütə qədər ola bilər.

Kişilər bir yuva veb saytını seçirlər, sonra zirvədəki və boynundakı parlaq rəngli məsamələri və dərini göstərmək üçün "qanad yelləyən bir şou" həyata keçirmək üçün dayanan bir qadın üçün təbliğ edirlər.

Bir kişi ayrıca incə bir quruş rəqslərində, qadınlar üçün yuva materialları ilə təqdim etdiyi yerdəki bir rəqslə qarşılıqlı əlaqədə ola bilər.

Bu quşlar yuvaları boyunca dərhal bir metrdən kiçik olan kiçik bir ərazini qoruyurlar. Yetişdirmə apreldən avqusta qədər, iyul ayından etibarən zirvəyə çatır.

Bir cüt əvvəlki bir yuvanı bərpa etmək və ya ağacın altındakı və ya ümumiyyətlə tamamilə yeni bir yuva qurmaq üçün kollektiv şəkildə işləyir. 1-dən 7-ə qədər solğun mavi-ağ təbaşirli yumurta qoyulur (tez-tez 4).

Ana və ata hər biri 25 ilə 28 gün ərzində bir-birinin ardınca çıxmağı bacaran yumurtaları inkubasiya edirlər. Civcivlər yumurtadan çıxanda altricidir və hər ana və ata onlara baxır. Üç-4 həftəlik yaşlarında yuvalarını tərk etməyə başlayırlar.

Təxminən 6 həftədən uçacaqlar və 6-7 həftə əvvəl dalış edə bilərlər. Civcivlər əvvəlki 10 həftədə tamamilə qərəzsizdirlər və 2 il əvvəlki kimi çoxalırlar.

Bir cüt əvvəlki bir yuvanı bərpa etmək və ya ağacın altındakı və ya ümumiyyətlə tamamilə yeni bir yuva qurmaq üçün kollektiv şəkildə işləyir. 1-dən 7-ə qədər solğun mavi-ağ təbaşirli yumurta qoyulur (tez-tez 4).

Ana və ata hər biri 25-28 gün içərisində əksindən sonra çıxmağı bacaran yumurtaları inkübe edirlər. Civcivlər yumurtadan çıxanda altricidir və hər ana və ata onlara baxır.

Üç-dörd həftəlik yaşlarında yuvalarını tərk etməyə başlayırlar. Təxminən 6 həftədən uçacaqlar və 6-7 həftə əvvəl dalış edə bilərlər.

Civcivlər əvvəlki 10 həftədə tamamilə qərəzsizdirlər və 2 il əvvəlki kimi çoxalırlar.

Yetişdirmə

Damazlıq sahil ərazilərində, əlavə olaraq daxili çaylara və göllərə yaxınlaşır. Müvafiq adalarda kolluqlarda, uçurum kənarlarında və ya dibində çubuq yuvaları qururlar.

Tez-tez koloniyalarda, ümumiyyətlə fərqli su quşları ilə qarışıq olan quşlardır və dərin, bağırsaq xırıltılı bir ada sahibdirlər.

Əhali

Sakinlər təhdid edir

Bu quşlar yağ tökülməsinə əlavə olaraq pestisid zəhərlənməsinə və müxtəlif çirkləndiricilərə meyllidirlər.

Tipik olaraq, balıq kancaları, tırtıllar, ağız ağları və xərçəng tələləri tərəfindən tutulduqda öldürülür və ya yaralanırlar. Əlavə olaraq, onlar narahatlığa çox meylli, yuva qurarkən.

Yetkinlər narahat olduqda yuvalarını qorumasız tərk edərlər, cücələr və yumurtalar qağayılar və əlavə yırtıcılar tərəfindən yeməyə açıq qalır və günəş daxilində çox qızma riski var.

Əhali miqdarı

What Hen faydalı mənbəyinə uyğun olaraq, sakinlərin ikiqat zirvəli kormorantın ölçüsü bütünlüklə 1.100.000 - 2.200.000 nəfərdir.

Quşlar haqqında hər şeyin faydalı mənbəyinə uyğun olaraq, qitə sakinləri 740.000 damazlıq quşdan daha çoxdur.

Ümumiyyətlə, hazırda ikili krestli karabatanlar IUCN Pink Listing-də Ən Az Narahat (LC) kateqoriyasına aid edilir və onların sayı bu dəqiqədir.

Videoya baxın: Double-Crested Cormorants 2 Phalacrocorax Auritus (Sentyabr 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send