Quş Ailələri

Barn Owl - Qida | Ömür | Uçan | Habitat | Faktlar

Pin
Send
Share
Send
Send


Bayır bayquş, elmi adı Tyto alba gözləri böyük və tac ürəyi şəklində olan bir gecə yırtıcı quşdur. Barn bayquşları (ev Tytonidae) bayquşların iki ailəsindən biridir, əksinə həqiqi bayquşlar və ya tipik bayquşlar Strigidae.

Barn Bayquş

Kütləvi başları olan orta və küt bayquşlardır və ürək formalı üzlərə aiddirlər. Yüksək təsirli talonları olan uzun, sağlam ayaqları var.

Əlavə olaraq, Strigidae-dən sternum və ayaq barmağına aid struktur xüsusiyyətlərinə görə fərqlənirlər.

Anbar bayquşları geniş bir evdir, baxmayaraq ki, Şimali Amerikada, Səhra Afrikasında və Asiyanın nəhəng bölgələrində yoxdur.

Çöllərdən meşələrə və mülayim enliklərdən tropiklərə qədər müxtəlif yaşayış yerlərində yaşayırlar.

İyirmi yaşayış məskənli bayquş növlərinin böyük əksəriyyəti zəif müəyyən edilmişdir. Bəziləri, bənövşəyi bayquş kimi, yer üzündə ən böyük müəyyənləşdirilmiş bayquş növlərindən biri olan, geniş yayılmış bayquşdan fərqli olaraq, kəşflərindən bəri çətinliklə görüldü və ya öyrənildi.

Buna baxmayaraq, geniş yayılmış bayquşun bəzi alt növləri ayrı-ayrı növlər olmalıdır, lakin çox zəif müəyyən edilmişdir.
Anbar bayquşunun 5 növü təhdid edilir və bir neçə ada növü Holocene və ya əvvəlində yoxa çıxdı (məsələn, Bahamalar içərisindəki Andros Adasının fosil sənədindən müəyyən edilmiş Tyto polenləri və əfsanəvi Chickcharnie üçün fikir ). Anbar bayquşları əsasən gecədir və ümumiyyətlə köç etmir, cüt və ya tək yaşayırlar.
Ümumilikdə 216 bayquş növü var, tipik bayquş ailəsində 200, anbar bayquş evində isə 16 növ. Ən çox ümumiyyətlə anbar bayquşu olaraq bilinən çəngəl, Tyto alba'dır, burada özümüzü maraqlandırırıq.
Genetik təcridin adalarda aşkarladığı təsir, Tyto alba alt növlərindəki bir növ dəlildir: 35 irqdən 20-si yalnız nisbətən kiçik adalarda yaşayır. Faktiki olaraq, anbar bayquşunun dünya miqyasında dəyişməsi ümumilikdə yalnız 11 alt növünün köməyi ilə əldə edilir.

Təsvir

Anbar bayquşlarının üstünlük təşkil etdiyi xüsusiyyət, axtarış zamanı səslərin gücləndirilməsinə və tədarükünün tapılmasına xidmət edən sərt lələklərlə tərtib edilmiş ürək şəkilli üz diskidir.

Qanad lələklərindəki əlavə dəyişikliklər, bayquşun gizli ovunu dinləməsinə qulaq asmağı və bayquşun xəbərsizliyini qorumaq üçün uçmaqla gətirilən səsi aradan qaldırır.

Barn-bayquşların generalı girişdən daha qaranlıqdır, tez-tez narıncı-qəhvəyi rənglidir, giriş yenə də solğun bir modeldir və ya qarışıqdır, baxmayaraq növlər arasında da nəzərəçarpacaq dərəcədə dəyişiklik var.
Hər növ bayquş, kiçiklərini, yoldaşlarını və ya ərazilərini müdafiə edərkən fərdlərə təcavüz etdikləri təsbit edildi.

Tez-tez hədəflər şübhəsiz qaçışçılar və yürüyüşçüləri təcəssüm etdirir. Ümumiyyətlə, qurbanlar zərər görmədən qaçırlar və bayquş hücumlarından ölümlər qeyri-adi haldır.
Bay-bayquşlar diqqətlə Tyto bayquşlarına bənzəyir, lakin bölünmüş bir üz diski, qulaq dəstələri var və ümumiyyətlə daha kiçikdirlər.

Uyğunlaşmalar

Anbar bayquşları nadir rast gəlinən üz diski onlara ovlarını tapmağa kömək edir. Səsləri gözlərdən sonra əksinə, ancaq əksinə yuxarıda yerləşən qulaqlarına tutur və fokuslayır.

Dinləmələri o qədər kəskindir ki, bütün qaranlıqda bir siçan tutacaqlar.
Anbar bayquşlarının lələkləri səssiz uçuş üçün uyğunlaşdırılmışdır. Uçuş lələklərinin perimetrləri tüklü və fiziki lələkləri yumşaqdır, buna görə köçürdükdən sonra lələklərdə xışıltı yoxdur.

Kürklü kənarları uçuşlarını yavaşlatır. Şok hücum etmək üçün çeviklik sürətdən daha vacibdir.
Toxumda və ya yuvada şok olduqda anbar bayquşları əyilmək, qanad açmaq, tükləri tükləmək və tıslama ilə reaksiya verirlər.

Bir müdaxilənin yaxınlaşması halında dik dayanıb gözləri çətinliklə açılmış (çubuq kimi) nazik görünə bilər - “mən səni izləyirəm”.

Anbar bayquşlarının gün ərzində getdiyi yer?

Bəzi Barn Bayquşları gün ərzində sadəcə çəpər dirəklərində oturaraq çox vaxt sərf edirlər.

Ümumiyyətlə, bu quşlar gün ortalarında görülə bilər, lakin ümumiyyətlə səhər və günortadan sonra gördüyüm bayquşların bir neçəsi axtarış etməkdən həyəcanlandırmırlar.

Yaşayış yeri

Səhra meşələri, çəmənliklər, əkin sahələri, mağaralar və binalar. Anbar bayquşları nəhəng, dərin ağac oyuqlarında yuva qurur və yuva qurur.

Barn Bayquş çöllər, çəmənliklər, meşələr, əkin sahələri və beton sahələrlə birlikdə müxtəlif yaşayış və yüksəkliklərə sahibdir. Bu növ, əksər yaşayış yerlərində dövlət tərəfindən yayılmışdır.

Meşə açıqlıqlarına, sulak ərazilərə və fərqli açıq sahələrə əlavə olaraq yuvarlaq əkinçilik sahələri və ya bazalt qayalıqları aşkar edilmişdir.

Mövcudluğu

Anbar baykuşları Antarktidadan başqa yer üzündə hər qitədə tapılır.

Vəhşi Status

Tez-tez.

Qoruma ayaqda

Ən az narahatlıq (IUCN 3.1)

Arıqlama planı

Anbar bayquşları gecə vaxtının qaranlığı və səssizliyi içərisində kiçik məməlilər və gekoları ovlayır.

İstədiyiniz sümükləri, xəzləri və məsamələri və ovlarının dərisini öskürək zamanı boğazın boğazını qorumaq üçün hazırlanmış yapışqan seliklə örtülmüş qranullar kimi yenidən düzəldirlər.
Barn Bayquşun vəhşi təbiətdəki təmiz kilo itkisi planında kiçik məməlilər, ilk növbədə İntizam Voles, Frequent Shrews və Taxta Siçanlar var.

Bir Barn Bayquş tez-tez kiçik yırtıcı cihazları tamamlayaraq udacaq. Barn Owls üçün kiçik yemək cihazları tədarük etmək, daha böyük heyvanların kiçik hissələrindən (ət əşyaları xatırladan) nisbətən daha yaxşıdır.

Barn Bayquşlar yırtıcı quşlar və ya ovçulardır - yemək zəncirinin yüksək hissəsində ixtisaslaşmış ovçulardır ki, bu da yaşamaq üçün yırtıcı heyvanları yeməli olduqlarını göstərir.

Yırtıcı heyvanlar - ilk növbədə kiçik məməlilər - fərqli kiçik canlılar və ya məhsullar, toxumlar və meyvələr yeyirlər. Bitkilər gücünü günəşdən, yağış suyundan, havadan və torpaqdan alır.

Barn Bayquşlar əsasən kiçik məməliləri, xüsusən də siçovulları, siçanları, siçovulları, lemmanlar və müxtəlif gəmiriciləri yeyirlər; əlavə olaraq kəllə, yarasa və dovşan.

Yedikləri bir çox yırtıcı gecə vaxtı enerjili olurlar, buna görə də sincablar və chipmunkslar Barn Owls-dan nisbətən qorunur. Tez-tez ulduz, qara quş və çəmənlikləri xatırladan quşlar yeyirlər.
Arıqlama planı onurğasızlardan (böcək, hörümçək, torpaq qurdu, ilbiz və xərçəngi xatırladan), balıq, sürünən, amfibiya, quş və kiçik məməlilərdən ibarətdir.

Məsələn, Scops və Screech Owls əsasən böcəklərlə qidalanır, Barn Owls əsasən siçan, shrews və voles yeyir.
Bir Barn Bayquş üçün tələb olunan yeməklərin sayı bayquşun ölçülərindən və 12 ayın vaxtından asılı olacaq.

Qışda və çox enerjili olduqda əlavə yemək yeyirlər. Bir əsir qadın, hər gün fiziki kütləsinin 10 p.c-dən çox olan gündə təxminən 60,5 qram yemək istehlak etdi.
Qısamüddətli qulluq (yəni 10 günə qədər) bir çox böyüyən quş məcburi şəkildə bəslənəcək, digərləri, görkəmli yuva balaları da 12 saat ərzində könüllü olaraq tükənə bilər.

Barn Owl yemək zənciri. Barn Bayquşlar yırtıcı quşlar və ya ovçulardır - yemək zəncirinin yüksək hissəsində ixtisaslaşmış ovçulardır ki, bu da yaşamaq üçün yırtıcı heyvanları yeməli olduqlarını göstərir.

Yırtıcı heyvanlar - ilk növbədə kiçik məməlilər - fərqli kiçik canlılar və ya məhsullar, toxumlar və meyvələr yeyirlər.

Barn Owls pişik yemir, lakin qorxunc bir Barn Owl bala balalarına hücum edə bilər. Barn Bayquşların yetkin bir pişiyə hücum edib onu qaldırması əlçatmazdır.

Yırtıcılar

Anbar bayquşlarının yırtıcıları paz quyruqlu qartalları və avtomobilləri təcəssüm etdirir. Nestlings vəhşi pişiklər və pitonlara qarşı zəifdir.

Ölçmə

30-40 sm.

Ömür

10 il qədər.

Vəhşi böyüyən Barn Bayquş üçün tipik bir ömür dörd ildir, britaniyanın uzunömürlülük sənədi 15 ildir. Buna baxmayaraq, Barn Bayquşların çoxu daha gənc ölür.

Bayquşlar və əsirlikdə olan müxtəlif heyvanlar, mükəmməl qulluq və kifayət qədər yaxşı yemək alması halında vəhşi heyvanlardakından daha uzun müddət yaşaya bilər.

Çoxalma

Ahır bayquşları fürsətpərəstdir və yeməklərin yaxşı təmin edildiyi 12 ayın istənilən vaxtında çoxalırlar. 33 gündən sonra çıxan üç yumurta və yeddi ilə 9 həftə arasında daha kiçik ovlar.

Əlavə məlumat

Bayquşun gözləri o qədər böyükdür ki, kraniumda əzələ toxumalarının manevr etməsi üçün yer yoxdur.

Bunun üçün 180 səviyyəni çevirə bilən bir başı var. Bədənlərini dəyişmədən, demək olar ki, hər hansı bir şəkildə başlarını köçürəcəklər.
Yüz illərdir ki, bayquşlar biliyin simvolları hesab olunurdu. Bəlkə də buna baxmayaraq oturmaq, baş verənləri dinləmək və ətrafındakı bütün parçalara tam nəzər yetirmək üçün başlarını fırlatmaq davranışlarından qaynaqlanır.

Barn Bayquşlar Təhlükəsizdir

Anbar bayquşları, kiçik gəmiricilərə meylli, kiçik, mülayim canlılar olduqları üçün fərqli yırtıcı quşlardan tamamilə fərqlidir.

Fərqli ifadələrdə, zərərvericilərə qarşı mübarizə aparan son sözlərdir. İdarə altındakı zərərli vəziyyətinizi qoruyacaqlar, mülklərinizə nəzarət edin (və sonrakı qapıdakı xüsusiyyətlər, gəmiriciləri əmlakınıza çatandan daha əvvəl öldürün!) Ağıllı, hər şeyi görən əzəməti ilə.

Fərqli yırtıcı quşlara bənzəmirlər. Bir anbar bayquşunun yer üzündə bir insana hücum etməsi halında tamamilə qeydə alınmış hallar yoxdur, ümumiyyətlə özləri üçün qoruyurlar.

Bayquşlar sadəcə yemək və sığınacaq istəyirlər və bunu onlara bir yuva sahəsi ilə təqdim etdikdə, hər zaman sizinlə qalacaqlar.

Nə vaxt çıxırlar?

Bayquş necə gün boyu yeməyəcək? Bayquş növlərinin böyük əksəriyyəti gecədir, yəni gün ərzində yatdıqları, oyaq olduqları və gecə ov etdikləri mənasını verir.

Buna baxmayaraq, bəziləri gün boyu ov etdikləri və ov etdikləri üçün bu, bütün bayquşlar üçün doğru deyil.

Yırtıcı tapmaq üçün tamamilə səsə güvənərək aşağıda (təxminən üç metrə qədər) uçurlar və altındakı kiçik bir məməli eşidənə qədər müvafiq yaşayış yerləri boyunca yavaş-yavaş geri və irəli uçurlar.

Anbar bayquşunu nə yeyir?

Barn Bayquşları yemək üçün cırtdanlar və qaraqabaqlar müəyyən edilmişdir - və ac bir tülkü indi və sonra xoşbəxt olacaq. Çox gənc, xəstə və ya yaralı bayquşlar ümumiyyətlə bir yırtıcı tərəfindən yeməyə meyllidirlər.

Anbar bayquşları xoşdur?

Barn Bayquşların yaxşı ev heyvanları hazırladığını nəzərə almırıq. Lələklər sürtmək üçün dizayn edilməyəcək - təmiz su izolyasiyasını azaldır.

Basılmış Bayır Bayquşlar adətən insanlarla potensial yoldaş və ya rəqib kimi davranırlar. Nəticədə, çox vaxt aqressiv olurlar.

Yer üzündə nə qədər tövlə bayquşu qaldı?

Ümumilikdə 216 bayquş növü var, tipik bayquş ailəsində 200, anbar bayquş evində isə 16 növ.

Ən çox ümumiyyətlə anbar bayquşu olaraq bilinən çəngəl, Tyto alba'dır, burada özümüzü maraqlandırırıq.

Videoya baxın: Bird Man Mel - Attracting Owls (Sentyabr 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send