Quş Ailələri

Cape Petrel (Daption capense) Quş Profili

Pin
Send
Share
Send
Send


Cape petrel, elmi ad, Daption capense, Cape Göyərçin, Pintado Petrel və ya Cənubi Okeanda Procellariidae ailəsindən yayılmış dəniz quşu olan Cape Fulmer olaraq da bilinir. Uyğunlaşma növlərinin yeganə üzvüdür və fulmar petrels və nəhəng petrels ilə əlaqələndirilir. Təxminən 20 milyon əhalisi olan son dərəcə yayılmış dəniz quşlarıdır.

Cape Petrel Təsviri

Cape Petrel, bənzərsiz bir petreldir. Başı və boynu qara, qarnı, döşü və alt paltarında qara haşiyə ilə ağ rəngdədir. Arxa və üst hissələr qara və ağ, quyruğu kimi qara bir zolaq var. Tamamilə böyüdükdə qanadları 86 sm (34 düym) və 39 sm (15 düym) uzunluğundadır.

Davranış

Pəhriz

Cape Petrels-in pəhrizində balıq və kalamar olduğu kimi% 5 xərçəngkimidir. Krill, səthləri tutub yerə batıraraq düzəldərək əldə etdikləri ən sevimli xərçəngkimidir. Gəmiləri izlədikləri və dəniz kənarına atılan yeməli tullantıları və cəsədləri yedikləri də qeyd olunur. Çiləyəndə də aqressiv və rəqabətlidirlər və mədə yağlarını öz növlərinə səpəcəklər.

Yetişdirmə

Bunlar müstəmləkə quşları və qayalıqları və ya dəniz səviyyəsinə bir kilometr məsafədədir. Digər petrelllərdən daha kiçik koloniyaları var. Yuvaları çınqıldan düzəldilir və qorumaq üçün asılmış bir daşın altına və ya qəfəsə qoyulur.

Noyabr ayında hər iki cins tərəfindən 45 gün inkübe edilmiş təmiz bir ağ yumurta qoydular. Yumurta, ümumiyyətlə, digər əksəriyyəti kimi 53 ilə 38 millimetr (2.1 in 1.5 inç) ölçülür.

Xüsusiyyətlər Cape Petrel yumurtaları və körpələrə ov olacaqdır. Yumurtadan çıxdıqdan sonra bala termoregulyasiya olunana qədər on gün bişirilir və bundan sonra hər iki valideyn qidalanmağa kömək edir. Uşaqlar mart ayı ətrafında 45 gündən sonra and içirlər.

Əhatə dairəsi və yaşayış sahəsi

Yetişdirmə dövründə Cape Petrels Antarktida şelfinin ətrafında qidalanır və qışda daha şimala, Angola və Galapagos adalarına qədər uzanır.

Antarktidanın bir çox adalarında və sub-kontinental adalarında, bəziləri Okland adalarına, Chatham adalarına, Campbell adasına qədər uzanırlar. Əsas yetişdirmə sahələri Atlantiklərarası Yarımadada, Cənubi Georgia, Balleny adaları, Kerogelin adaları və Scotia dənizinin adalarında idi.

Qoruma

Cape Petrel 146.000.000 km2-ə (56.370.915 kvadrat mil) sahibdir və 2009-cu il təxmininə görə, yetkin quşların sayı 2 milyondur. Nəticədə, IUCN onları ən az narahat edən problem olaraq təyin etdi.

Videoya baxın: Food begging call of Southern giant petrel chick from Maritime Antarctica (Sentyabr 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send