Quş Ailələri

Cənubi Nəhəng Petrel (Macronectes giganteus) Profili

Pin
Send
Share
Send
Send


Cənubi Nəhəng Petrel, elmi adı Macronectes giganteusAntarktika Nəhəng Petrel, Giant Fulmer, Stinky və Stinkpot kimi də bilinən, Cənubi Okeanda nəhəng bir dəniz quşudur.

Dağılımı eyni şəkildə şimaldakı Nəhəng Petrel ilə geniş şəkildə üst-üstə düşür, baxmayaraq ki, bütövlükdə bir az cənubda mərkəzləşmişdir. İki növün yetkinləri qanun layihəsinin rəngi ilə fərqlənə bilər: cənubda yaşıl və şimalda qırmızı.

Cənubi Nəhəng Petrel təsviri

Cənubi Nəhəng Petrel və onun qardaş növləri Pseillaridae'nin ən böyük üzvləridir. Cənubdakı nəhəng petrel 185 ilə 205 santimetr (73-81 inç) qanadları ilə 86 ilə 99 sm (34-39 düym) ölçüsündədir.

Bergmanın qaydalarına uyğun olaraq həm Cənubi Nəhəng Petrel, həm də şimal nəhəng petrel ölçülərinə görə xeyli dəyişir, cənub koloniyaları şimal koloniyasından daha böyük bir ortalamaya sahibdir.

Geniş miqyaslı dəyişkənliyə görə hansının daha böyük bir növ olduğunu müəyyənləşdirmək çətindir, lakin Cənubi Nəhəng Petrel-in ən böyük gövdəli koloniyaları həm kütlə, həm də xətti ölçülərdə şimal nəhəng ləçəklərindən ən böyüyündən orta dərəcədə daha böyükdür .

Cənubi Nəhəng Petrel'in bədən kütlələri, kişilərin orta qadınlarından daha böyük, 2,3 ilə 5,6 kq (5,1-12,3 lbs) arasında dəyişə bilər. Cənubi Nəhəng Petrel'in ən yüksək orta çəkisi, 20 kişinin ortalama 8,5 kq (20 lbs) və 20 dişi'nin 6,2 kq (1,8 lbs) olduğu Macquarie Adasından gəlir. Cənubi Orkney Adalarında, 6 kişi 9,5 kq (1,8 lb) və 5 dişi 8,5 lb (4,5 lb) ortalama idi.

Bunun əksinə olaraq Patagoniyada 15 kişi ortalama 3,5 kq (7,7 lbs) və 21 dişi 2,5 kq (5,5 lbs). Bununla birlikdə, Patagoniyadan bir başqa araşdırma, 26 kişinin ortalama 1,2 kq (1,8 lbs) və 27 qadının ortalama 7,7 kq (1,2 lbs) ağırlığına sahib olduğunu göstərdi.

Cənubi Nəhəng Petrel, yaşıl uclu və boz-qəhvəyi ayaqları olan çox böyük bir sarı qanun layihəsinə malikdir. İki ayrı forma var, qaranlıq şimal nəhəng petrelinə bənzəyir və daha fərqli olan işıq formasıdır.

Cənubi Nəhəng Petrel-in yuxarı döşü, başı və boynu qaranlıq bir örtükdə açıq rəngdədir və lələk budaqlarının yuxarı kənarı, məsələn, işıq kimi qəhvəyi rəngə sahibdir.

İşıq forması nadirdir və tamamilə fərqlənir və əks halda, tamamilə ağ rəngdə açıq qara ləkələr var. Gənclikdə qaranlıq forma yaşla daha incə qəhvəyi və saraylarla başlayır.

Hər iki canavar ləçəyinin güclü ayaqları var və yerdə effektiv şəkildə fırlana bilər. Nəhayət, təyyarədə olduqda, bu növ bir qədər hunchback bir görünüşə sahibdir.

Cənubi Nəhəng Petrel, bütün processelliformların üzvləri kimi, digər quşlardan fərqləndirən xüsusiyyətlərə də sahibdir. Birincisi, yuxarıdakı qanun layihəsi ilə əlaqəli nasource adlı burun keçidlərinə sahibdirlər. Ləçəklərin burun delikləri hesabın yuxarı hissəsindədir. Bütün Procellariiformes-in faturaları yeddi ilə doqquz buynuzlu lövhələrə bölünmələri ilə də fərqlənir.

Mum esterlərindən və trigliseriddən hazırlanmış bir mədə yağı istehsal edirlər, bu da proventrikulusda saxlanılır. Yırtıcılara qarşı bir müdafiə olaraq ağızlarından püskürtülə bilər və uzun uçuşları zamanı siçovullar və böyüklər üçün enerji baxımından zəngin bir qida mənbəyi olaraq istifadə olunur.

Burun keçidlərinin üstündə duz vəzisi var, bu da qanı duzdan təmizləməyə kömək edir; Bu duzlar, ilk növbədə sodyum xlorid, dəniz suyu qəbul etmələri və batırdıqları dəniz suyunun bolluğudur; Burun keçidlərindən sıx duz məhlulu çıxarır.

Çoxalma

Güneyin nəhəng canavarı altı və ya yeddi yaşında cinsi yetkinliyə çatdı; Bununla birlikdə, ilk yetişdirmənin orta yaşı on ildir.

Yetişdirmə mövsümü oktyabr ayında başlayır. Yuvası ortasında çökəkliyi olan və çılpaq və ya çəmən yerdə uzanan yosun, ot və daş təpəsidir. Folkland adaları xaricində sərbəst uzanırdılar. Koloniyalar koloniyaların daha böyük olduğu yerlərdə meydana gəldi.

103 ilə 70 millimetr (4.1 x 2.8 inç) qoyulmuş steril bir ağ yumurta, həmişə valideynlərdən ən az biri tərəfindən qorunduğu 55-66 gün ərzində qoyulur. Ağ cücə doğulduqda iki-üç həftə bəslənir və 104 gün ərzində yayılır132 gün.

Tərbiyə

Bu petrelllər balıq, krill, kalamar, sakatat və qayıqlarda tullantıları qidalandıracaqlar, burada tez-tez layner və gəmi gəmilərini izləyirlər. Əksər procelariforumlardan fərqli olaraq, bu quş Carrion yeyəcəkdir. Cənubi Nəhəng Petrel son dərəcə aqressiv yırtıcıdır və digər dəniz quşlarını (ümumiyyətlə pinqvin siçovulları, xəstə və ya yaralanmış yetkin pinqvinlər və digər dəniz quşlarını) öldürəcəkdir.

Yetkin Avstraliya qanadını su altında tutaraq ovladığı da tapıldı. Bu quşların sarı burunları olduğu və qara qaşlı albatroslara batdıqları da göstərilmişdir. Kişilər arvadları cəsədlərindən kənarlaşdırırlar.

Əhali

Bu quşun çeşidi Antarktidadan Çili, Afrika və Avstraliyaya və sahil bölgələrinə qədər olduğu üçün çox genişdir və meydana çıxan mənzili 36.000.000 km 2 (14.000.000 kvadrat mil). Cənubi Okean boyunca çoxsaylı adalarda yetişir.

Əhali adalarına Falkland Adaları, Cənubi Georgia, Cənubi Orkney Adaları, Staten Adaları, Cənubi Şetland, Hard Adası, Macquarie Adası, Şahzadə Edvard Adaları və Krozet Adaları daxildir.

Diego Ramirez, Isla Noor ilə birlikdə Terre Adele ilə birlikdə Antarktida qitəsində dörd yer və Argentina sahillərindəki Çubut əyalətinin yaxınlığındakı kiçik adalar. Koloniyalar il boyu ziyarət edildi.

Heyvanları ovlamaq

Siçovullar kiçik siçovullar kimi məməli yırtıcılara qarşı həssasdır. Koloniyanın üzvləri tərəfindən təhdid kimi tanınmırlar və bir koloniyanın bütün mərmilərini öldürə bilərlər.

Yadda saxla

20A, IUCN tərəfindən yaxın təhlükə səbəbindən son dərəcə narahat bir vəziyyətə gətirildiyi üçün növlər üçün yaxşı bir il idi. Bu endirmə daha dəqiq bir mənzərə və daha dəqiq hesablamalar sayəsində baş verdi.

Əhalinin ümumi meylləri göstərir ki, 9-cu onillikdə 5,4 cüt var idi, onilliyin sonunda 5-ə düşdü, sonra 3, 5 oldu.

Folkland adaları və Cənubi Gürcüstan adalarının əksəriyyəti 1980-ci illərdən bəri böyümə göstərmişdir. There০s onilliyində, Terre Adei, say 5 cütdən 3-4 cütə düşdüyündən kəskin bir azalma göstərdi.

Rəsmi 10/3 nəsil tendensiyası BirdLife International tərəfindən% 1 -9% endirimlə siyahıya alındı, lakin mühafizəkar bir rəqəm olduğu ifadə edildi.

Ən yaxşı halda bunun 17% artım olduğunu və ən pis ssenarinin 7,2% azalma olduğunu ətraflı izah etdilər.

Bu növün sağlam sağlamlığı üçün əsas təhdidlər uzun müddətli balıq ovu və Folkland adaları yaxınlığında trol balıqçılığı nəticəsində meydana gələn ümumi qəza ölümlərindən başlayır.

2 ilə 5 arasında, 6-sı 3-4-də qanunsuz balıq ovu nəticəsində öldü. Həm də leş kimi vacib bir qida mənbəyi olan cənub fil möhürlərinin sayı azalır. İnsan narahatlığı da bu quşlara mənfi təsir göstərmişdir.

Bu quşun fasiləsiz yaşaması üçün CMS Əlavə II və ACAP Əlavə I-də yerləşdirilmişdir. Yarandığı adaların bir çoxu təbiət arxividir və Gough adası və Macquarie adası füsunkar bir mənzərədir.

Müşahidələr Cənubi Georgia, Marion Adası, Crozet Adaları, Terre Adley və Macquarie Adalarında aparılır. Son on ildə Gough Island-da iki siyahıyaalma olmuşdur.

Əsas heyvandarlıq sahələrində davamlı izləmə və araşdırmalar, hərəkət və köç mövzusunda araşdırmalar təklif edilmişdir. Nəhayət, CCAMLR, CMS və FAO-da göstərilən mövcud prosedurlar vasitəsilə “ən yaxşı tətbiq olunan azaltma sistemi” nin davamlı yayılması.

Videoya baxın: Most DANGEROUS Birds On Earth (Sentyabr 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send