Quş Ailələri

Cactus wren Bird Faktlar

Pin
Send
Share
Send
Send


Kaktus wren (Campylorhynchus brunneicapillus) Amerika Birləşmiş Ştatlarının cənub-qərbində və Meksikanın şimal və mərkəzi hissələrində endemik olan bir növ növdür. Səkkiz tanınmış alt növ var. Boyunbağıların boyuna qədər uzanan görkəmli ağ qaşları var. Qəhvəyi rəngli işarələr kimi qara və ağ ləkələr var. Qara və ağ rəngdə quyruq, eləcə də bəzi uçuşların lələkləri qadağandır.

Sinə ağ, alt hissələr isə darçın rəngli rəngdədir. Mahnıları sərt və povestdir; Quş mütəxəssisləri bunu başlamayan bir avtomobil mühərriki kimi xarakterizə etdilər. Kaktus gübrələri doğma səhra mühitinə yaxşı uyğunlaşır və su ehtiyaclarını pəhrizlərindən ödəyə bilər - bu, əsasən bəzi bitki maddələri ilə dolu olan həşəratlardan ibarətdir. Vaxtlarının çox hissəsini bir az kasıb bir təbliğatçı olduqları üçün torpaq yemi və yemək axtarmağa sərf edirlər

Kaktus müştəridir?
Kaktus Warren Kaktus wren (Campylorhynchus brunneicapillus), Amerika Birləşmiş Ştatlarının cənub-qərbində olduğu kimi Meksikanın şimal və mərkəzi bölgələrində də məhdud bir növdür. Səkkiz tanınmış alt növ var.

Kaktus balığı yuvalarını harada düzəldir?
Kaktusda bir ev yaratmaq gənclər üçün bir qədər qorunma təmin edir. Anbar il boyu yuva yeri kimi də istifadə olunur. Səhrada və kaktus, mesquite, yucca və digər səhra skrablarını ehtiva edən quru qablarda var.

Kaktus şüasının ümumi adı Sagaro və Cholla kaktuslarının həm gənc, həm də yaşlı toyuqların qorunmasını təmin edən tez-tez yuva yeri kimi istifadəsindən irəli gəlir. Proletar sporoid formalı yuvaları əvvəlcə bitki materialından hazırlanır, sonra lələklərlə örtülür. Kaktus balığı köçəri olmayan yerlərdir və yuvalarının ətrafını qururlar və qoruyurlar. Cütlər monoqam, dişilər lyuk və erkəklər lyukdur; Hər iki valideyn də körpəni bəsləyir.

Növlər insan fəaliyyəti və yaşayış yerlərinin itirilməsi təhlükələri ilə üzləşdiyindən populyasiya azalmışdır. Yaşayış yerlərinin parçalanması və yanğın xüsusi narahatlıq doğurur, çünki kaktus balığı yeni yaşayış yerlərinə yavaş yayılır. Ekzotik otlar və ev pişikləri kimi ekzotik növlər də populyasiyaya təsir göstərmişdir. Bu təhdidlərə baxmayaraq, kaktus balığı uyğunlaşır və on milyonlarla əhalisinin arasında olduğunu sübut etdi - Beynəlxalq Təbiəti Qoruma Birliyinin kaktusun qırmızı rəngini az narahat edən bir növ hesab etməsinə səbəb oldu. Arizona əyalətinin quşudur.

Təsvir

Kaktus balığı ABŞ-da ən böyük yanıqdır. 18 sm (7.1 in) və 19 sm (7.5 in) boyundadır və orta çəkisi 33.4 qram (1.18 oz) ilə 46.9 qram (1.65 oz) arasında olan 33.4 qramdır (1.37 oz). Darıxdırıcı qara, bir az aşağıya doğru əyilmiş və başın təxminən bərabər uzunluğunda olan qalın, ağır bir faktura var 5 [5] [15] [3] [8]: 1 aşağı boz və aşağıda solğun. Quyruq uzun və yuvarlaqdır.

Kaktus şüasının rəngi qəhvəyi, ağ rənglidir. Tacı şokolad-qəhvəyi, açıq qırmızı rəngdədir. Fərqli bir ağ supersilium (qaş) fakturadan boynunun boynuna qədər uzanır. [1] Burn ağ rəngli, qəhvəyi rənglidir. Çənə ağ rəngdədir, baxmayaraq ki, əksər ağ fonlarda boyunda qara izlər var. Qara ləkələri olan sinə qəhvəyi və ya ağ. Qarnı ümumiyyətlə bəzi qəhvəyi və ya qara zolaqlarda ağ rəngdə olur. Rampa və arxa bozdan qəhvəyi, ağ və qara rənglərlə örtülmüşdür. Alt hissələrin və yanların hər ikisi darçındır.

Cactus wren'in 10 əsas və 9 ikincil uçuş lələyi, Qara və Açıq Ağ arasında vaxtaşırı qadağandır. Qəhvəyi-qara və açıq boz-qəhvəyi rəngdə olan 12 düzbucaqlı qadağandır. Xarici düzbucaqlılar ağ rənglidir. Qara, ağ və qəhvəyi zolaqlarda quyruq qadağandır. Qəhvəyi-qəhvəyi qəhvəyi yarpaqları.

Həm kişilər, həm də qadınlar bir-birinə bənzəyir; Yeniyetmələr sürülərini solğun və qırmızı-qəhvəyi palçıq boz gözləri ilə ayırd edə bilərlər. Yetkinlərin qırmızı-qəhvəyi gözləri daha çoxdur. Gəncin digər fərqli xüsusiyyətləri ağ yuxu tətilinin olmaması və daha az nəzərə çarpan qara sinə işarəsidir. Yaz tez-tez lələk üçün kəskin bir zərər alır; Sıx səhra günəşi və titrəyən bitkilər solur və lələk ziyan vurur. Bu aşınma, yeniyetmələri müəyyənləşdirməyi daha da çətinləşdirə bilər. Aşınmış lələklər, iyuldan oktyabr ayınadək yetkinlərdə meydana gələn öd kisəsi ilə əvəz olunur - ümumiyyətlə quşun öz ərazisi - lakin bütün tüklər bir mövsümdə boğazı qırmaz.

Cactus wren, soyunun digər nifrətçilərinə bənzəsə də, yaşadıqları yerin ayrılmaması ilə şəxsiyyətləri rahatdır. Kaktus warreninin aşkarlanmasına kömək edə biləcək əhəmiyyətli fərqlərdən biri, dərhal görünən ağ quyruq zolağıdır. Ləkələnmiş wrenlər görünüşü ilə bənzəyir, lakin paletə daha az bənzəyir və daha az işarəyə malikdir və yaşayış sahəsi palıd meşəli ərazilərdədir (kaktus wrenlərinin ümumiyyətlə yaşadığı yerlər).

Cactus wren necə görünür?
Kaktus wreninin uzunluğu 21 santimetrdir. Ağ qarın qəhvəyi bir ləkə var və kürəyində, qanadlarında və başında ləkələnmiş qəhvəyi, qara və ağ lələklər var. Boynunda qara lələk və qaş kimi görünən uzun bir lələk ağ lələk var. Uzun ayaqları və uzun bir nöqtə fakturası var.

Kaktus gübrələri əqrəb yeyirmi?
Kaktus gübrələri hörümçəklər və həşəratların yanında kaktus meyvələrini də yeyirlər. Kiçik gənələr və qurbağalar da götürəcəklər.

Cactus wren nə ilə tanınır?
Kişi və qadın kaktuslar həyat boyu cütləşir və bir-birinə bənzəyir. Qurduqları əraziləri (il boyu yaşadıqları yerləri) qoruyurlar və yuvaları aqressiv şəkildə yırtıcılardan qoruyurlar. Kaktus kərgədanları digər quş növləri üçün də yumurtaları məhv edir, yuvalayır və ya çıxarır.

Kaktus haradadır?
Kaktus, Yaka, Mesquite; Quru fırça, səhra müxtəlif quru yaşayış yerlərində yaşayır. Ən çoxu çöllərdə, xüsusən Cholla kaktusunun geniş yayıldığı yerlərdə tikanlı kol və kaktus sahələri olan səhralardır; Ağcaqanadlar, fırçada, şəhərlərdə və yerli olaraq kaktusun böyüdüyü sahilyanı chaparralda tapılır.

Paylama və Yerləşdirmə

Cactus wren quraq və yarı səhra bölgələrindəki bir quşdur və yuva üçün adətən tikanlı kaktus tələb olunur. Kaktus Warren yetişmir və qəti şəkildə müdafiə etdiyi qalıcı bir bölgə qurur. Sahələr ümumiyyətlə 1,3 hektardan (0,013 km2) 1,9 hektara (0,019 km2) bərabərdir. Bölgələrin ölçüsü və forması mövsüm boyunca çox az dəyişir. Bölgə digər quşlardan quyruq və quyruq və lələklər və səs konturları ilə qorunur. Davamlı müstəntiqlər qaçağı təqib edə bilərlər.

Cactus wren yalnız ABŞ və Meksikada mövcuddur. Amerika Birləşmiş Ştatları, Kaliforniya, Nevada, Utah, Arizona, New Mexico ve Texasda mövcuddur. Kaliforniyada, əsasən m০০ m (2,3 ft) altında bir cənub sahil əhalisi olaraq tapılır, lakin bəziləri 950 m (3,120 ft) qədər tapılmışdır. Kaliforniyanın əhalisi yaşayış mühitinin pozulması səbəbindən getdikcə parçalanmağa başladı.

Nevada, aralığının ən şimal sərhədini təmsil edir: əyalətin cənubunda görünür; Şimal damazlıq populyasiyalarının əksəriyyəti Tonopa şəhərinin yaxın bölgələrindədir. Yalnız Utahın həddindən artıq cənub-qərbində tapılmışdır. Arizonada, sıra əyalətin cənub hissəsi və Kolorado çayı boyunca uzanır.

Arizonada dəniz səviyyəsindən 1400 metr (4600 fut) yüksəklikdədir. New Mexico əhalisi Cənubi, Rio Grande və Meksikadır. Həm Nyu Meksiko, həm də Texasda sıra şimala uzana bilər. Texas kaktus balığı dəniz səviyyəsindən 1800 metr (5900 fut) yüksəklikdə, Texasın ortasında, bütün Texas bölgəsində və Meksikanın şərqindəki Travis əyalətinin şərqində yerləşir. Mərkəzi Meksika Yaylasında və Nyu Meksikoda 2000 metrə (6600 fut) qədər uzanır. Əhali Baja Kaliforniyadakı bölgələrini genişləndirə bilər, ancaq Bazar Dağlarında və ya daxili bölgələrdə tapıla bilməz.

Kaktus necə uyğunlaşdı?
İstiliyinə görə, batil davranışını isti yurduna uyğunlaşdırmaq üçün dəyişdirdi. Torpaqda və səhərin axırlarında kol kolları otlanmağa başlayır. İstilik artdıqca daha qalın kölgə, soyuq sahələrə keçəcəkdir.

Kaktusda hansı quş yaşayır?
Kaktus wrens səhradır və bölgədə tapılan kaktus meşəsində və ətrafında yaşayırlar. Cholla kaktuslarının bir çox növünün bəyənmələri kəskin tikanlıdır, çünki Cholla kaktuslarının taxta içi quşları və geniş yuvalarını dəstəkləyəcək gücdədir.

Yetişdirmə və yuvalama

Kaktus wrens qalıcı cüt istiqrazlar meydana gətirir və cütlük bir il yaşadıqları ərazini qoruyur. Cütün üzvlərinin qanadlarını və quyruqlarını açıb sərt bir zəng verdikləri ayrı bir təbrik çağırışı var. Eyni hərəkətlər bir damazlıq ekranı kimi istifadə edilir, lakin qeyri-ənənəvi bir duet çağırışı ilə. Həm erkək, həm də qadın eyni olduğundan quşlar əks cinsin nümayəndələrinin ölçüsü və rəngi ilə deyil, davranış fərqləri ilə tanınır.

Kişilər daha aqressivdirlər və daha tez-tez oxuyurlar konsert ekranları yaşıl rəngli səslərlə başlayır və mülayim satira ilə bitir. Ekranlar əksər quş növlərindən daha qısadır və cəmi iki-üç saniyədir. Uyuşma mövsümü fevral ayının sonlarında başlayır və mart ayı ərzində yumurta qoyması ilə eyni vaxtda işləyir, lakin daha yüksək yerlərdə təxirə salınır. Güclü mövsümi yağış məhsuldarlığı artıra bilər: Avqustun sonunda bala balalarının evində qeydə alınıb.

Yuvalar kaktuslar (ümumiyyətlə cholla, xam armud və saguaro), tikanlı səhra ağacları və ya yucca üzərində qurulur. Mövcud olduğu yerlərdə Chola atlamağa çox üstünlük verilir. Yuvalar ortadan 3 fut (0.9 m) yuxarıda və ümumiyyətlə yerdən 10 futdan (3.0 m) azdır, lakin 30 fut (9.1 m) qədər qeydə alınmışdır.

Yuvalar bir proletariat spirodial ölçüsündədir - bir gridiron və ya reqbi topunun ölçüsü və forması və təbiətdəki pooch. Xarici ot, sap, lələk, alaq otları və digər yüngül detritlar tərəfindən tikilir, lələk və alt ilə örtülmüşdür - kaktus qırıntılarından və ya digər növlərdən gələ bilər.

Şəhər şəraitində tikilən evlərdə müxtəlif materiallardan istifadə olunur, məsələn kağız, ip, tüy kimi bir çox süni əşyalar və ən əsası: çox sayda yuvanın olduğu toyuq tükləri. Zəif və daha az güclü yuvalar yaradan şəhər materialları asanlıqla əldə edilə bilər. Təxminən 15 santimetr (6 düym) hündürlüyündə bir boru əsas yuva boşluğuna aparır.

Giriş ənənəvi havanın soyutma təsirlərindən istifadə etmək üçün tez-tez mərkəzləşdirilir. Nest binası bir ilə altı gün çəkir, Anderson və Anderson orta hesabla 2,7 gün hesabat verirlər. Yuva cütü ümumiyyətlə hər səhər ilk üç saatı yuvalamağa diqqət yetirir.

Çox vaxt bir çox ev tikilir. Bir mövsümün ilk yuvası, mövcud bir evin hər hansı bir yenilənmiş istifadəsi ola bilər; Növbəti yuvalar ümumiyyətlə sıfırdan hazırlanacaq. Yetkin toyuq yuvaları ümumiyyətlə yetişdirmə evləri kimi istifadə edilmir və daha az möhkəm tikilir. Dişi bir yuvaya bir debriyaj qoyduqda, erkək ikincisini etməyə başlayacaq.

İlk bala, qadının qaçması ilə yanaşı əlavə yuva yaratmasına kömək edəcəkdir. Tamamlandıqda yeni bir debriyaj quraşdırılacaq. Bir-iki ildə daha çox yayılsa da, ildə təxminən üç bala yetişdirilə bilər. Bir ildə altı bala sınaqdan keçirilə bilər, ancaq daha üçünün sağ qalması nadirdir.

Kaktus wrens adətən hamar və yumurtalıqla örtülmüş, ağdan solğun çəhrayı və qəhvəyi rəngli üç-dörd yumurta qoyur (yeddi kimi qeyd olunur). Yumurta təxminən 23 mm (0,91 in) × 17 mm (0,67 in) və ortalama 3,57 g (0,126 oz) ağırlıqdadır. Yumurtalar yuvalamaqdan təxminən bir həftə sonra hər səhər yumurta qoymağa başlayır.

İnkubasiya təxminən 16 gün davam edir və tamamilə qadın tərəfindən aparılır. Wrens yaxınlıqdakı digər quşların yumurtalarını və yuvalarını məhv etdiyi bilinir, ancaq balalar parazitlərlə qarışmır və əziyyət çəkmirlər.

Gənclər qapalı göz qapaqları ilə fasiləsiz olaraq doğulur və əksəriyyəti solğun, ağ rəngli ləkəli tüstü ilə qalır. Bunların hər ikisi valideynlər tərəfindən qidalanır (əsasən böcəklər). Gənclər ən azı iki günlük dilənçilikdə səsləndikləri üçün səslər yaşlandıqca inkişaf edir. Valideynlər, sərbəst buraxıldıqdan sonra ilk üç həftə ərzində valideynlərinə etibar edirlər.

Yuvalar altı ilə səkkiz gün ərzində gözlərini açır və göbələkdən səkkiz gün sonra lələklər inkişaf etməyə başlayır (baxmayaraq ki, körpə bala çıxdıqdan sonra iki gün ərzində uzanır). Yetkinlərin tükləri iyirmi gün sonra çatır. Yuvalar təxminən 38 gündən sonra yetkinlərin çəkisinə çatır və 30-50 gün ərzində yandırıldıqdan sonra müstəqillik qazanır. Gənc qaçdıqdan sonra bir müddət valideyn ərazisində ola bilər.

Cactus wrensand Cholla Cactus hansı əlaqəni göstərir?
Cactus wren və Cholla ilə əlaqəli olaraq Cactus wrens Cholla Cacti içərisində yuva qurur. Kaktus onurğa yuvanı yırtıcılardan qoruyur. Cactus Renn'in bu münasibətdə yuva qoruması kimi ehtiyac duyduqlarını almasına kömək edin.

Cactus wren nə söz deyir?
Kişilər çoxalma dövründə yuva bağladıqda yuva bağlandıqda, buynuzlu buynuz kimi səslənir.

Niyə kaktus qanadlı Arizona ştatının quşudur?
Bəziləri kaktus balığının 1973-cü ildə Arizona əyalətinin bir quşu olduğuna inansa da, Arizona dövlət olandan yalnız 19 il sonra qəbul edildi, yalnız cənub-qərbdə və Meksikada tapıldı, kaktus Warren Desert-ə üstünlük verir.

Tərbiyə

Kaktus mühafizəçiləri əsasən qarışqa, böcək, çəyirtkə, sızanaq və zərərvericilər kimi böcəkləri yeyirlər. Toxumları, meyvələri, nektarinləri və hətta kiçik sürünənləri alacaq. Yem səhəri çox erkən başlayır və çox yönlüdür: Kaktus qurusu yarpaqların altını və torpaq zibilini axtaracaq və həşərat axtaran obyektləri tərsinə çevirəcək; Həm də daha böyük bitkilərin yarpaqları və budaqları ilə qidalanma.

Bəzi şəxslər vasitələrin radiator ızgaralarında tutulan böcəkləri yığmağı öyrəniblər. Temperatur getdikcə kölgəli və soyuducu mikroiqlimlərdə otlaq davranışında dəyişikliklərə səbəb olur və isti günortadan sonra fəaliyyət yavaşlayır. Bu qismən suyu qorumaq və termoregulyasiya etməkdir, lakin böcəkləri yırtıcı olduqları üçün daha ləng və daha soyuq temperaturda tutmaq daha asandır. Su demək olar ki, hamısı qidadan alınır və nadir hallarda sərbəst dayanan su olduqda istifadə olunur.

Cactus wren, heç bir pulsuz su olmadan əsl bir kserofil kimi yaşaya bilər. Kaktus meyvələri içməli suyun vacib bir mənbəyidir və fərdlərin yaş güvə yoluxmuş yaralardan kaktus suyu içdikləri aşkar edilmişdir. Kaktus gübrələri də prosesdə tozlandırıcı rolunu oynayır, dəniz çiçəklərinin içərisində qalan nektar gənələri və böcəkləri yeyirlər.

Valideynlər körpələri bütün böcəklərlə bəsləyirlər, baxmayaraq ki, əvvəlcə qanadlarını və ya ayaqlarını çıxara bilərlər. Bir araşdırma, inkişaf etməkdə olan bir toyuğun ortalama kalori tələbinin gündə təxminən 15 orta boy ot olduğunu tapdı. Kaktus nisbətləri ümumiyyətlə cüt-cüt yeyilir və ya ailə qrupunda qışın sonundan baharın sonuna qədər yaşayırlar.

Kaktus qığılcımlarının sürüləri bildirildi, lakin olduqca nadir görünür. Sürülər yalnız böyük ot sahələrində hədəf alınıb və bir neçə saatdan çox davam etmir. Torpaq qidalandırıcısı olaraq vaxtlarının çox hissəsini yerə sərf edirlər və güclü uçucu deyillər, heç bir uçuş qeyri-qanuni deyil - sürətli qanad çırpmaq və sürüşmə arasında keçid.

Videoya baxın: Elf Owls (Sentyabr 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send