Quş Ailələri

Ən Az Quş Quşu - Təsvir | Faktlar | Habitat | Zəng edin

Pin
Send
Share
Send
Send


Least Tern, başındakı qara toxunuşla Mərkəzi və Cənubi Amerikanın dəniz sahillərində yaşayan sevimli bir quşdur. İnsanların yuva sahələrinə, xüsusən də dəniz sahillərində istifadə ediləcək rəqiblərə təsirləri səbəbindən populyasiyalar bir çox bölgələrdə təhlükə altındadır.

Ən az tern Faktlar

Bu məqalədə quş, yaşayış sahəsi, yumurta, köç, yırtıcı heyvanlar, çağırış, ömür, pəhriz, cücələr və şəkillər haqqında ümumi məlumat veriləcək.

Buna baxmayaraq, şərqin bəzi komponentlərindəki Ən Az Terns, həqiqətən sahilə yaxın çınqıl damlarda səmərəli yuva qurur. Sahillərdə, adətən çimərlik ziyarətçiləri tərəfindən narahat olan yuva sahələri.

Adətən suyun üstündən aşağı uçan, sürətli dərin qanad döyüntüləri və səsli fəryadlarla görünür. Normalda kiçik bir yırtıcı su üçün batmaqdan daha erkən uçur; ən çox ternsdən daha çox uçur.

İnsanların yuva sahələrinə, xüsusən də dəniz sahillərində istifadə ediləcək rəqiblərə təsirləri səbəbindən populyasiyalar bir çox bölgələrdə təhlükə altındadır.

Buna baxmayaraq, şərqin bəzi komponentlərindəki Ən Az Terns, həqiqətən sahilə yaxın çınqıl damlarda səmərəli yuva qurur.

Ən kiçik ternin daxili sakinləri (içərisində ən az tern) nəsli kəsilməkdə olan bir növdür. Nəsli kəsilməkdə olan növlər nəsli kəsilmək təhlükəsi ilə üzləşən heyvanlar və bitki örtüyüdür.

Təhlükə altında olan növlər, yaxın gələcəkdə nəsli kəsilmək təhlükəsi ilə dəyişməyə meylli olan heyvanlar və bitki örtüyüdür.

Nəsli kəsilməkdə olan və təhlükə altında olan növlərin müəyyənləşdirilməsi, müdafiəsi və bərpası ABŞ Balıq və Vəhşi Təbiət Xidmətinin nəsli kəsilməkdə olan növlər proqramının ilk məqsədi.
Əvvəlki Dünya Kiçik Terninə (Sternula albifrons) bənzər Least Tern, geniş sahil dəniz sahilləri və Şimali Amerikanın əsas çayları içərisində böyüyür və Mərkəzi və Cənubi Amerikanın dəniz sahillərində geniş qışlayır.

Bu, nisbətən açıq dəniz sahillərində və adalarda gelgit və ya çay hərəkəti ilə təmizlənərək bitki örtüyündən xilas olan yuva quran bir sıra ternslərin ən kiçik hissəsidir.

Yerlərdə geniş və adətli olmasına baxmayaraq, əlverişli yuva qurma sahəsi insanların istirahəti, yaşayış yerlərinin böyüməsi və bir çox ərazilərdə sərfəli yuva qurmağa müdaxilə edən suyun dəyişdirilməsi ilə dəyişdirilməsi üçün qiymətləndirilir.

İçəridə və illər arasında dəyişən veb saytlara cavab olaraq heyvandarlığı asanlıqla dəyişdirməyə uyğun olsa da, bu tern bir neçə ildir davam edən koloniya saytlarında ən yaxşısı kimi görünür.
Ən az ternler tern ailənin ən kiçik üzvləridir. Terns ümumiyyətlə düşünülmüş dəniz quşlarıdır, bununla yanaşı, bir sıra növlər əlavə olaraq çaylar, göllər və ya müxtəlif sulak sahələrdə aşkar edilir.

İçəridə ən az tern, Missouri və Mississippi çaylarının və əsas qollarının şirin su yaşayış yerləri ilə yanaşı yuva quran və Karib və Cənubi Amerikada qışlayan köçəri bir növdür. Ən az tırtıllar ilk növbədə kiçik balıqlarla qidalanır.

Paylama

Ən azı tırtıllar ənənəvi olaraq Missouri, Purple, Ohio və Arkansas çayları ilə birlikdə Mississippi çayının və əsas qollarının azalma hissəsindəki qum və çınqıl çubuqları ilə yuvalanmışdır.

Maddə hazırlanması zamanı içəridəki ən az ternin bir çox yayda qurulan yuva içərisindən məhv edildiyi düşünülürdü ki, yuva adalarını və barmaqlıqlarını basaraq məhv edən və dəyişdirilən çannlizasiyaya uyğun bəndlər və ya müxtəlif çay mühəndisliyi növləri inkişaf edir. hərəkət rejimləri.

Cənub düzənliklərində yaşayış yerləri üçün potensial təhlükə olan əlavə olaraq çoxsaylı təklif olunan suyun çıxarılması tapşırıqları mövcuddur.

1985-ci ildə sakinlərin, Mississippi çayı və qolları ilə yanaşı bir neçə düz səpələnmiş koloniyada yuva quran 2000-dən az yetkin olduğu təxmin edildi.

Əhali

İndi içəridə ən az neçənci ədəd var? ESA-dan aşağıda qorunduğundan bəri içəridə ən az çayırların sayı və paylanması davamlı olaraq artmışdır. Hal-hazırda təxminən 18.000 quş var.

Bəslənmə qaydası

Su üzərində uçaraq, dalğalanaraq və suyun altındakı yırtıcılığı tutmaq üçün dalmaqla yemlər. Tipik olaraq su və ya quru yerdən ov götürmək üçün aşağıya enir və uçuş zamanı böcək tutmalıdır.

Ən az Tern tamamilə kiçik, dayaz bədənli təzə və duzlu balıqlarla qidalanır, lakin yemək rejimi müxtəlifdir və kiçik xərçəngkimilər və böcəklərdən ibarətdir.

Yumurtalıqdan əvvəl, görüşmə, hava şousunun incə ritualları və kişilərin fərqli çağırışı ilə kəsilir, bundan sonra kişi qadına balıq verir (yuxarıdakı şəkilə baxın).

Ən az Terns, qum, qabıq və ya fərqli parçalanmış materiallarda asanlıqla qırxılan yuva içərisində böyüməkləri ilə dəyişir; çınqıl çatıları və geniş çeşiddə yerləşdirilmiş təchizat müxtəlif uğurla istifadə edilmişdir. Tipik bir debriyaj 2 və ya üç yumurta; hər yetkin körpəyə inkubasiya edir və qayğı göstərir.

Bu zərif tern yuvanı və daha cavanını qoruyarkən cılızdır. Tanınmış siqnal siqnalı adı, göründüyü vaxtdan daha erkən vaxtı təyin edir.

Yuva

Ən az tırtıllar içərisində ümumiyyətlə dibində, kollardan uzaq açıq ərazilərdə və balıq təqdim edən su hövzələrimizdə və ya yaxınlığında yuva qururlar.

Əsasən çay kanalları ilə birlikdə kəşf olunsalar da, qum və çınqıl mədənlərinə, kömür mədənlərinə və sənaye saytlarına əlavə olaraq su anbarlarına yaxın binaların damlarında yerlərin şərtlərinin tətbiq oluna biləcəyi və nadir hallarda olduğu kimi, su anbarlarında da yuva qura bilərlər.

Yumurta

1-3, bəlkə də heç əlavə ola bilməz. Qara, qəhvəyi, boz rəngli, təcrübəsiz, solğun-solğun. İnkubasiya hər cinsə aiddir; qadın erkən səviyyələrdə əlavə, daha sonra kişi əlavə edə bilər.

Yüksək hesab edilən bir iqlim şəraitində böyüyənlər suya və yumurtaları soyutmaq üçün nəmli mədə tüklərinə düşə bilər. İnkubasiya intervalı 20-25 gündür. Gənc:

Yumurtadan çıxdıqdan bir neçə gün sonra yuvanı tərk edin, yaxınlıqdakı yerləri tapın. Hər baba və ana daha kiçik yaşda qidalandırırlar.

İlk uçuşdakı yaş təxminən 19-20 gün; kiçik ata və anam bir-birinə 2-Üç ay qala bilər. Hər il üçün bir bala, adətən cənubda iki.

Cavan

Yumurtadan çıxdıqdan bir neçə gün sonra yuvanı tərk edin, yaxınlıqdakı yerləri tapın. Hər baba və ana daha kiçik yaşda qidalandırırlar.

İlk uçuşdakı yaş təxminən 19-20 gün; kiçik ata və anam bir-birinə 2-Üç ay qala bilər. Hər il üçün bir bala, adətən cənubda iki.

Yaşayış yeri

Dəniz sahilləri, koylar, nəhəng çaylar, duz ovalar. Adətən sahillərlə yanaşı, qidalandırmaq üçün dərin dərin dayaz sulara yaxın olan qum sahillərini yerləşdirin.

İçəri, geniş örtüklü qumbarları olan çayların yanında, yaxınlığında duzlu gölləri olan göllər aşkar edilmişdir. Qışda tropik sahillərlə yanaşı, tipik olaraq dənizə çıxdı.
Montana, Şimali Dakota, Cənubi Dakota, Nebraska, Kolorado, Ayova, Kanzas, Missouri, İllinoys, İndiana, yuva koloniyaları ilə birlikdə Nice düzənliklərində və Azaldılmış Mississippi Vadisi boyunca 2800 mildən çox çay kanallarının yanında yuva qurur. Kentukki, New Mexico, Oklahoma, Arkansas, Tennessee, Texas, Louisiana və Mississippi.

Qoruma statusu

Bir sıra əhali təhlükə altındadır. Sahillərdə, adətən çimərlik ziyarətçiləri tərəfindən narahat olan yuva sahələri.

Daxili çaylarda, dalğalanan su aralıkları (ana bəndlərdən buraxılmalardan) ümumiyyətlə qumbaralardakı yuva veb saytlarını basır.

Videoya baxın: Heyvanlar aləmi - Az bilinən 5 quş növü (Sentyabr 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send