Quş Ailələri

Avstraliya şilokak

Pin
Send
Share
Send
Send


İllüstrasiyanın digər istifadələri

Ölçülər santimetrdir yalnız istinad üçündür və 300 dpi çapa uyğundur. Alınan sənədlər formatda təqdim olunur Jpeg.

¹ Standart Lisenziya bir məlumatın İnternetdə və ya çap şəklində (250 min nüsxə qədər tirajla) bir məlumatın məlumat materialı və ya çap nəşrinin üz qabığı üçün bir illüstrasiya şəklində, eyni zamanda bir reklam çərçivəsində və ya bir dəfə yayımlanmasına icazə verir; İnternetdə tanıtım kampaniyası,

² Genişləndirilmiş lisenziya reklam, qablaşdırma, veb sayt dizaynı və s. daxil olmaqla digər istifadələrə icazə verir,

³ Lisenziya Şəxsi çap təsvirin xüsusi interyer dizaynında və fərdi istifadə üçün beş nüsxədən çox olmayan bir nəşrdə çap üçün istifadə edilməsinə icazə verir.

* Şəkil paketləri çox sayda əsər alarkən əhəmiyyətli qənaət etmək (daha çox)

Orijinal ölçüsü: 2391 × 2066 piksel. (4,9 meqapiksel)

Cədvəldə göstərilən qiymət şəkildən istifadə etmək üçün lisenziyanın dəyərindən (ümumi dəyərin 75% -i) və fotobank xidmətlərinin qiymətindən (ümumi qiymətin 25% -i) ibarətdir. Bu bölgü yalnız hesab-fakturalarda və yekun sənədlərdə (müqavilələr, aktlar, reyestrlər) özünü göstərir, fotobankın qalan interfeysində daima tam məbləğlər ödənilir.

Diqqət! Foto bankdan əsərlərin istifadəsi yalnız satın alındıqdan sonra mümkündür. Başqa hər hansı bir istifadə (kommersiya məqsədləri daxilində və foto banka keçid daxil olmaqla) qadağandır və qanunla cəzalandırılır.

NƏ YEYİLİR

Avocents dəniz sahilində məskunlaşır, çünki əsasən kiçik xərçəngkimilər, suda yaşayan böcəklərin sürfələri, mollusks, qurdlar və su bitkilərinin toxumları ilə qidalanır. Buna görə də, bu quşların yuva koloniyaları kifayət qədər miqdarda qida olan yerlərdə yerləşir, çünki şilokak cücələri həyatın ilk günündən etibarən özləri yem tapa bilirlər. Yemək yığarkən, quşlar ən çox ayaqlarını sudan çıxarmadan dayaz suda yavaş-yavaş gəzirlər və gürcü kimi gagalarını o tərəfdən bu yana aparırlar. Daha dərin yerlərdə, qorxulu gaga üzməklə qida yığır. Civcivlər qida əldə etmək üçün başqa bir üsuldan istifadə edirlər: gaga hələ inkişaf etmədiyi üçün gördükləri yırtıcılığı sadəcə çırpırlar.

Həyat tərzi

Avocet Avocet ailəsinə aiddir. Bütün bu quşlar duzlu, duzlu və şirin su hövzələrinin sahillərində yuva qurur. Müstəmləkə içində yuva qurur. Şilokak koloniyası 6-30 nəfərdən ibarətdir. Bəzi hallarda sayı yüzlərlə quşa çata bilər. Qarışqalar Xəzər, Azov, Aral və Qara dəniz sahillərində tapılır, Baltik dənizi yaxınlığında, Aralıq dənizi ölkələrində, Kiçik Asiya, Çin, Afrika, Avstraliya və Tasmaniyada yaşayırlar. Bunlar köçəri quşlardır. Afrika və Cənubi Asiyada qış uydururlar və bu quşların ayrı bir populyası Xəzər dənizində qışlayır. Qışda bu quşlar böyük sürülərdə saxlayır. Avocents yuva yuvalarına mart - aprel aylarının sonunda qayıdır. Cütləşmə dövründə quşlar tez-tez qrup rəqsləri edirlər. Rəqs edən quşlar bir dairə təşkil edir, başlarını aşağı salırlar, dimdikləri dairənin mərkəzinə yönəldilir. Xarici bir müşahidəçi quşların döyüşə hazırlaşdığı təəssüratına sahibdir. Yuvalama dövrü xaricində yalnız qalırlar.

Yuva sahəsi

Yuva sahəsi Şimali Atlantikdəki mülayimdən Orta Asiyada çöllərə və səhralara, Şərqi və Cənubi Afrikada tropik və subtropiklərə qədər bir neçə iqlim qurşağını əhatə edir. Qərbi və Şimali Avropada Portuqaliya və Böyük Britaniyadan Cənubi İsveçə və Estoniyaya qədər sahil şeridlərində çoxalır. Fransada həm şimalda, həm Biskay Körfəzi və həm də La Kanal sahillərində, həm də cənubda Aralıq dənizindədir.İspaniyada yalnız cənub sahillərində deyil, həm də daxili duzlu göllərdə yuva düzəldir. Cənubi Avropada Sardiniya, İtaliya, Yunanıstan, Macarıstan və Rumıniyada da cinslər var. Avstriyada, əsasən Neusiedler See duzlu bataqlıq gölünün sahillərindədirlər. Şərqdə, Sivash Körfəzi və şimal Azov dənizinin yaxınlığında Ukraynada da daxil olmaqla Qara dənizin şimal sahillərində məskunlaşır.

Rusiya ərazisində şimal sərhəd Don, Volqoqrad, Böyük və Maly Uzen çayları vadisi boyunca, habelə 55-ci paralelin cənubundakı Sibirdə, Tuva, Transbaikaliyada Selenga və Torey göllərinin aşağı axınında uzanır. . Saratov vilayətində də ola bilər. Qazaxıstanda İlekin aşağı axınının cənubundakı aralığın ayrı bölgələri qeyd olunur. Rusiyanın xaricindəki Asiyada, Ərəbistan yarımadasının şimalında, İraq, İran (Zagros dağları), Əfqanıstan, Pakistan (şimal Bəlucistan), Hindistanın qərbində (Kaç bölgəsi) və Çinin şimalında (Tsaidam Çölü və Orta Sarı Çay Vadisi) ... Afrikada, şimalda Fas və Tunis sərhədində, həmçinin Afrika Buynuzunun cənubundakı qitənin şərq və cənub hissələrində cinslər var, lakin Sahara və tropik yağış meşələri bölgələrində yoxdur.

Yaşayış yeri

Yuvalama dövründə, duzlu və ya duzlu su ilə dayaz su anbarlarının incə açıq sahillərində qalmağı üstün tutur - dəniz palçıqlı koyları, dayaz göllər, duzlu bataqlıqlar, çaylar, səhra zonasında və savannada mövsümi daşqınlar. Yaz aylarında suyun səviyyəsinin əhəmiyyətli dərəcədə aşağı düşdüyü yerləri seçir, çoxsaylı adacıq, qum sahələri və daş silsilələrini ortaya qoyur. Yuvalama sahələrinin digər xarakterik xüsusiyyəti suyun yüksək duzlu olması səbəbindən ləng bitki örtüyüdür. Yetişdirmə mövsümü xaricində oxşar biyotoplara, eyni zamanda göl sahillərinə, çay deltalarına, lagunlara və dəniz sahillərindəki qumlu çimərliklərə yapışır.

Miqrasiya


Miqrasiya xarakteri əsasən yaşayış sahəsindən asılıdır. Şimali və Şərqi Avropada və Asiyada Avocents tipik olaraq köçəri quşlardır. İngiltərədə, Fransada, Hollandiyada isti qışlarda əksər quşlar qışı yuva yerlərində keçirirlər. İsveç, Danimarka və Almaniyadan gələn quş sürüsünün iyul ayının ortalarında ərimə mövsümü üçün toplandığı Heligoland Körfəzində və Ren Deltasında, onların yalnız kiçik bir hissəsi qışa qalır. Nəhayət, Afrikada və Fars körfəzinin sahillərində Avocents tipik olaraq oturaqdır və ya quraq fəsillərdə sahillər boyunca cəmləşirlər.

Payızda Şimali və Qərbi Avropadan quşlar cənub-qərbə doğru irəliləyir və bəziləri Fransa, Portuqaliya və İspaniyanın dəniz sahillərindəki koylarda və çaylarda dayanır. Bundan əlavə, bir çox quş balıq yetişdirildiyi süni gölməçələr kimi insan tərəfindən becərilən mənzərələrdə qışlayır. Digər hissəsi Aralıq dənizini keçir və Afrikanın Atlantik sahilləri boyunca qışlayır. Orta və Cənub-Şərqi Avropanın əhalisi cənub və cənub-şərqdə uçaraq Aralıq dənizi və Qara dəniz sahillərinə, eləcə də Şimali Afrikaya çatır. Bu bölgələrdən gələn bəzi quşlar Səhranı keçib Sudan və Çaddakı Sahel enliyində dayanırlar. Orta Asiya və Sibirdən köç istiqamətləri kifayət qədər öyrənilməmişdir; Hindistanın şimal-qərbində və Çində Sarı dəniz sahilində, Fars körfəzindəki şiloklyakın qış qalmaları haqqında məlumdur. Payız miqrasiyaları iyul və avqust aylarında başlayır və oktyabr ayında quşların əksəriyyəti yuva yerlərini tərk edir.

ÇIXARMA

Avocentlərin çoxu yuva yerlərinə Mart ayının sonu - Aprel aylarında gəlirlər. Yuvalama üçün quşlar duzlu su anbarlarının düz palçıqlı sahillərini, qumlu tüpürcəkləri, duz yamaqlarını və dayaz dəniz körfəzlərinin sahillərini seçirlər. Avocents ərazilərini çox aqressiv şəkildə müdafiə edir: ucadan fəryadlarla yadları qovur və təhlükə barədə xəbərdarlıq edirlər. Çiftleşmeden əvvəl, qarğıdalılar su üzərində kompleks bir cütləşmə mərasimi keçirirlər. Rəqs zamanı kişi lələyi təmizləyir, özünü qabağa verir, qadın isə irəli əyilir və boynunu uzadır. Sonra kişi yavaş-yavaş dişi yanına yaxınlaşır, quyruğuna söykənənə qədər su istiqamətində gəzir.Ortaq qanadlarını dişi üzərində uzadır və onunla cütləşir. Cütləşdikdən sonra quşlar bir müddət yan-yana üzürlər. Avocents kiçik koloniyalarda yuva qurur. Cüt kişi və qadın öz sahələrini tutur. Avlun yuvası kələ-kötür və ya qumlu kamburlar üzərində tikilir. Müxtəlif bitkilər tikinti materialı kimi xidmət edir.

Dişi yumurta qoyur və 23-25 ​​gündə inkübe edir. Yumurtadan çıxdıqdan bir müddət sonra, qəhvəyi gaga balaları özləri qida axtara bilərlər. Xüsusi zəng fəryadları və jestlərin köməyi ilə valideynlər cücələrini suya çağırırlar. 35-42 günündə cücələr artıq uça bilər, buna baxmayaraq bir müddət valideynləri ilə yaşayırlar.

Oraq tumurcuqlarının yetişdirilməsi

Yetişdirmə dövründə quşların davranışı kəskin şəkildə dəyişir. Mart-aprel aylarında sakit və etibarlı orak sənədləri narahat və qorxulu olur. Bəlkə də mart ayının ikinci yarısında cüt quşlar yuva üçün yerlər seçirlər. Hər bir cüt quş üçün işğal olunmuş ərazi başqa bir ərazidən ən azı 1000 metr məsafədədir. Oraq tumurcuğunun cütləşmə oyunları maraqlıdır: kişi daim dişi qadına boyun əyir, ayaqlarında çömbəlir, quyruğunu silkələyir, sonra birdən havaya qalxır, qanadlarını titrəyir və güclü bir fəryad edir.

Yuvalar, çınqıl və ya daşlı köpəklərin kənarında və ya dar qayalı tırtıllarda yerləşir.

Bu, kiçik yastı daşlar arasında 1,5-2 sm dərinlikdə kiçik bir çuxurdur. Bəzən yuva böyük daşların arasında olur. Oraq tumurcuğu həm də cütləşmə oyunları zamanı quşun oturduğu "yalan" bir yuva qurur. Dişi ilk yumurtaları aprel ayının sonunda qoyur və yetişdirmə may ayının ortalarında bitir. Debriyajda zəif yaşıl rəngli 2-4 boz yumurta var, bəzən qabıq rəngi qəhvəyi-sarı bir çiçəklənməyə sahibdir. Bəzən üzərində qara ləkələr aydın görünür.

Yumurtaların debriyajı yaxşı kamuflyaj edilmişdir, ona görə də orak tumurcuğu yuvasını tapmaq çətindir. Arxanın boz rəngi çay çınqıllarının rəngi ilə yaxşı uyğundur. Bundan əlavə, təhlükə olduğu təqdirdə quşlar səssizcə təxminən 300 metr məsafədə qaçır və tərk edilmiş yuvaya tezliklə qayıtmırlar. Dişi və kişi yumurtaları bir-birini əvəz edir. Civcivlər mayın 10-dan başlayır. Gənc orak qanadları avqustun əvvəlində qanadda başlayır.

Yetkin quşlar lələkləri bəzən iyun ayının sonunda, lakin əsasən avqustda dəyişdirirlər. Molting qışda da payıza qədər davam edir. Qismən molting erkən yazda baş verir, boyunda və başındakı kiçik lələklər quşlarda əvəz olunur. Yayın sonunda, gənc oraq qanadları, yetkin tüylər üçün geyimlərini dəyişdirirlər.

MÜŞAHİDƏLƏR

Bəzən şiloklyuv Şimal dənizinin sahilində yuva qurur. Çox vaxt quşları qorunan ərazilərdə görmək olar. Qorxulu gaga gagasının forması ilə dərhal tanınır. Quşun gaga uzun, elastik və yuxarıya əyilmiş, qara rənglidir. Dörd barmaqlı ayaqlar. Bu quşun ayaqlarının rəngi mavidir. Başın və ətəyin üstü qara və ya tünd qəhvəyi, qanadları qara və ya tünd qəhvəyi, iri ağ ləkələr, qalan hissəsi isə lələkdir. Yemək axtaran quş, başını aşağı gəzdirir, gagasının ucunu suya qərq edir və o tərəfdən bu yana hərəkət edir.

Avocet

Latın adı:Recurvirostra avosetta
İngilis dili adı:Avocet
Dəstə:Charadriiformes
Ailə:Qarışqalar (Recurvirostridae)
Bədən uzunluğu, sm:42–45
Wingspan, sm:77–80
Bədən çəkisi, g:230–430
Xüsusiyyətləri:lələk rəngi, gaga forması, səs
Sayı, min cüt:26,5–29,5
Qoruma statusu:SPEC 4, SPEC 3, CEE 1, BERNA 2, BONN 2, AEWA
Yaşayış yeri:Bataqlıq növləri
Əlavə olaraq:Növlərin rus təsviri

Bu növ, nazik, yuxarıya doğru əyilmiş gaga, ziddiyyətli ağ-qara lələkləri və uzun mavi-boz pəncələri ilə şübhəsiz tanınır.Cinsi dimorfizm yoxdur. Qara lələyin gənc sahələri qəhvəyi boz rəngdədir.
Yaymaq... Avrasiya və Afrikada olan köçəri, köçəri və bəzi bölgələrdə oturaq növlər. Avropada qeyri-bərabər paylanır, əsasən sahil bölgələrində yaşayır. Aralıq dənizi hövzəsinə və Afrikaya qədər yayılmasının cənubunda qışlayır. İtaliyada 1200–1800 cütlük əhali yuva qurur.4000-7500 qeydə alınan şəxs mütəmadi olaraq burada Adriatik sahili boyunca və Sardiniyada qış keçirir.

Yaşayış yeri... Duzlu su yaxınlığında, əsasən palçıqlı və palçıqlı yerlərdə, su ilə əhatə olunmuş, açıq və ya seyrək bitki örtüyü olan nəm sahil zonalarında cinslər. Bəzi bölgələrdə şiloklyuv təzə daxili su hövzələrində görülə bilər.

Biologiya... Koloniyalar meydana gətirir, tez-tez digər gəzənlər, qağayılar və ternler ilə məskunlaşır. Aprel-iyun aylarında hər iki valideynin 23-25 ​​gün inkubasiya etdiyi tünd nöqtələrlə 4 açıq qəhvəyi yumurta qoyur. Civcivlər təxminən 35-45 gün yaşlarında qanadlanır. Hər il bir debriyaj. Səs davamlıdır, fleyta səsini xatırladır. Pəhriz onurğasızlardan ibarətdir. Qanadların qapaqları yavaş olsa da, tez uçur.

Maraqlı fakt... Avocet dayaz suda qidalanır, gagasını dayazca endirir və palçığı itələyərək ovunu tutaraq bir tərəfdən bu yana hərəkət edir. Ağırlıq mərkəzi irəlilədikcə asanlıqla və zərif şəkildə üzür.

Təhlükəsizlik... Aralığın bəzi bölgələrində bu növün sayı ətraf mühitin dəyişməsi səbəbindən azalır, lakin qorunan ərazilərdə əks tendensiya müşahidə olunur.

Avocet (Recurvirostra avosetta)

Bu ailənin digər növləri:

Stilt Himantopus himantopus Fərqləndirici xüsusiyyətlər: pəncələrin forması və rəngi, səs

MARAQLI FAKTLAR, MƏLUMAT ...

  • Avocet, İngilis Quşları Qoruma Cəmiyyətinin gerbində təsvir edilmişdir.
  • Avl qanadının uzunluğu 21-23 santimetrdir.
  • Yazda, bir tökülmə baş verdikdə, shiloklyuv yuvasını suyun çata bilmədiyi yüksək bir yerdə qurur.
  • Avocents ən çox səhər və axşam alacakaranlıqda aktivdir. Bu zaman şiloklyuv yemək axtarmağa çıxır.
  • Avstriyada awosette woodcock awoosette adlanır. Bu ad bu quşun Latın adını ehtiva edir.

ŞILOBLOVKANIN XÜSUSİYYƏTLƏRİ TƏSVİRİ

Uçuş: uçan quşun ayaqları bədən boyunca uzanır. Qar kimi ağ alt tərəfdə qanadların tünd rəngli uçları parlaq şəkildə fərqlənir.

Dimdik: uzun, düz, yuxarı əyilmiş. Sonu kəskindir. Avocet dayaz suda gəzir və gaga köməyi ilə suya endirilir, kiçik heyvanları və bitkiləri sudan çıxarır.

Daşıma: qadın 3-4 yumurta qoyur. İnkubasiya 23-25 ​​gün davam edir. Hər iki quş yumurtaları bir-bir inkubasiya edir.

Ayaqlar: mavi, uzun. Bacaklar dörd ayaqla sona çatır, ön ayaqları arasında üzmə membranı vardır.

- Şiloklyuvkanın yaşayış yeri

Harada dalır

Şiloklyuvka, Dunaydan Cənub-Şərqi Transbaikaliyaya, Xəzər, Azov, Aral və Qara dəniz sahilləri boyunca duzlu göllərin sahillərində yaşayır. Baltik dənizi yaxınlığında, Aralıq dənizi ölkələrində, Qərbi Asiyada, Çin, Afrika, Avstraliya və Tasmaniyada tapılmışdır.

MÜHAFİZƏ VƏ QORUNMA

Son vaxtlar quşlar yuva və qışlama yerlərinin dağılmasından əziyyət çəkirlər.

İstifadə məlumatları

"Alaca avoket (Recursirostra avosetta)" şəkli satın alınan Telifsiz lisenziyanın şərtlərinə uyğun olaraq şəxsi və ticari məqsədlər üçün istifadə edilə bilər. Görüntü 3272x2181-ə qədər yüksək qətnamə keyfiyyətində yükləmək üçün mümkündür.

  • Ölkə: Hollandiya
  • Yer: Xaricdə
  • Şəkil yönəldilməsi: Yatay
  • Mövsüm: Qış
  • Günün vaxtları: Gün
Depositphotos
  • Foto stok haqqında
  • Planlarımız və qiymətlərimiz
  • Biznes həlləri
  • Bloq
  • İstiqamət proqramı
  • tərəfdaşlıq proqramı
  • API proqramı
  • Vakansiyalar
  • Yeni şəkillər
  • Pulsuz Şəkillər
  • Təchizatçı qeydiyyatı
  • Stok fotolarını satın
  • İngilis dili
  • Deutsch
  • Français
  • Español
  • Rus
  • İtalyan
  • Portuqaliya
  • Polski
  • Nederlands
  • 日本語
  • Cesur
  • Svenska
  • 中文
  • Türkçe
  • Español (Meksika)
  • Κάικά
  • 한국어
  • Português (Brasil)
  • Magyar
  • Ukrayna
  • Bahasa İndoneziya
  • ไทย
  • Norsk
  • Dansk
  • Suomi
Məlumat
  • Tez-tez soruşulan suallar
  • Bütün sənədlər
  • Uçuş Bird - Foto jurnal
Əlaqə
    +7-495-283-98-24
  • Canlı söhbət
  • Bizimlə əlaqə saxlayın
  • Depositphotos haqqında rəylər
Bizi oxuyun
  • Facebook
  • Twitter
  • VK
Mövcuddur

© 2009-2021. Depositphotos Korporasiya, ABŞ. Bütün hüquqlar qorunur.

Pin
Send
Share
Send
Send