Quş Ailələri

Kül boğazlı Flycatcher Bird - Faktlar | Mahnı | Zəng et | Yuva

Pin
Send
Share
Send
Send


Bu nəhəng, uzun quyruqlu flycatcher, Kül boğazlı Flycatcher, açıq sarı bir mədə, boz döş və baş, qanadlarında və quyruğunda səliqəsizdir. Eyni xırdalanmış flycatcher cinsindəki fərqli flycatcherlar əlaqəli görünür, lakin heç biri Vaşinqtonda yoxdur və bu vəziyyətdə şəxsiyyəti olduqca sadə göstərir.

Kül boğazlı Flycatcher

Bu məqalədə kül boğazlı Flycatcher yumurtaları, mahnı, zəng, yuva, şəkillər, sıra, səs, quş və s.

Kül boğazlı Flycatcher, boz-qəhvəyi üst hissələrlə, solğun boz boğaz və döşlə, rəngarəng məqamlarla boz-qəhvəyi quyruqla.

Solğun sarı mədə bu növü müxtəlif Myiarchus flycatchers-dan fərqləndirir. Faktura, ayaqları və barmaqları qara rəngdədir. Dayaz qanad vuruşları ilə möhkəm uçuş.

Boğazlı Flycatcher faktları

  • Kül boğazlı Flycatcher yuva qurmaq üçün fasiləsiz insan istehsalı olan konstruksiyalardan istifadə edir. Borulardan, çit dirəklərindən, saçaqların və ya eyvanların altındakı kənarlardan və hətta paltar xəttində asılmış geyimlərdən əlavə yuva qablaşdırma qablarından da asanlıqla istifadə edir.
  • Cinsinin əksər üzvlərindən fərqli olaraq, Kül boğazlı Flycatcher yalnız bəzən yuvasında ilan dərisindən istifadə edir. Müayinə olunan yuvaların yalnız 5% -də sürünən məsamələri və dəri var, bununla birlikdə% 98-də məməlilərin tükləri (əhəmiyyətli dərəcədə dovşan kürkü) var.
  • İnkubasiya yalnız qadın tərəfindən tamamlanır; kişi yemək və əlavə yuva materiallarını inkubasiya edən qadına daşıyacaq.
  • Kül boğazlı Flycatcher yuva qurmaq üçün fasiləsiz olaraq süni tikililərdən istifadə edir. Sintetik konstruksiyalardan istifadə təmiz yuva veb saytlarının azlığını inkişaf yolu ilə kompensasiya edə bilər və sayların artması üçün də cavab verə bilər.
  • Çuxur yetişdiricisi olması lazım olsa da, bir yuva qurur və açıq yuva quran əcdadları kimi zolaqlı, kamuflyaj edilmiş yumurtalara sahibdir.
  • Şərq Sahili üçün nadir, lakin yayılmış bir avara. İnsanlar demək olar ki, hər il çevrilirlər və bütün sahil əyalətlərində və əyalətlərdə olmuşlar.
  • Flycatchers bir gaggle, "ov", "swatting", "zapper" və flycatchers "fermuar" ilə birlikdə bir çox kollektiv adlara malikdir.

Kül boğazlı Flycatcher Habitat

Kül boğazı Flycatcher ümumiyyətlə açıq və quru yaşayış yerlərinin quşudur, baxmayaraq ki, Vaşinqtonda kiçik bir Garry palıd qrupu və cənub-şərqdəki Cascade dağətəyi ərazilərindəki meşəlik sahələrlə məhdudlaşır.
Oregon və Washington-a qədər şimala, Texasın mərkəzinə qədər şərqə və Meksikanın cənubuna qədər cinslər.

Köç boyunca insanlar Yeni İngiltərədən Florida'ya qədər daha şərqdə də görüldülər.

Ən çox bəyənilən yaşayış yerləri açıq meşəlik sahələri, çay kənarındakı kolluqları, palıd ovucunu, kol və ya kaktuslarla diqqət çəkən quru düzənlikləri və səhraları əhatə edir.

Kül boğazlı Flycatcher Davranışı

Çox vaxt kül boğazlı Flycatchers buna baxmayaraq oturur və gözə çarpmır. Yem hazırlayarkən, bir şöbədə otururlar və aşağı bitkilərdən, budaqlardan və ya dibdən ov götürmək üçün qısa partlayışlarla uçurlar. Bir çox flycatcherdan fərqli olaraq, nadir hallarda havada yemək tuturlar.

Kül boğazlı Flycatcher Diyeti

Böcəklər ən tipik yeməklərdir, baxmayaraq ki, bəzi meyvə və giləmeyvə yeyə bilərlər.

Kül boğazlı Flycatcher yuvalama

Kül boğazı Flycatcher ağac boşluqlarında və ya yuva qablaşdırma qablarında yuva qurur. Cütlüyün hər bir üzvü, incə lələk və tüklərlə örtülmüş budaqlar, köklər və alaq otları kütləsi olan yuva qurmağa kömək edir. Qadın, təxminən 15 gün ərzində 4-5 yumurta inkubasiya edir.

Hər bir ana və ata yuvanı tərk edən və 14 ilə 16 gün arasında uçmağa başlayan kiçikləri bəsləyir. Kül boğazlı Flycatcher ana və atası yuvadan ayrıldıqdan sonra bir neçə gün kiçikləri bəsləməyə davam edir və bəzən ikinci bir bala qaldırırlar.

Miqrasiya statusu

Bəzi Küləkli Flycatchers Arizonanın cənub-qərbində və Kaliforniyanın cənubunda qışlayır, lakin bir çoxu Meksikaya köç edir. Avqustun ortalarında Vaşinqtondan yola düşməyə və Couldun ortalarında qayıtmağa başlayırlar.

Kül boğazlı Flycatcher Qoruma Ayaqda

Vaşinqtonda bir kül boğazlı Flycatcher-in əsas sənədi 1903-cü ildə Yakima əyalətində idi. Cənub-mərkəzi Vaşinqton hazırda ən qısa müddətdə Okanogan əyalətinə qədər şimala qədər uzansa da, dəyişikliyin ən şimal uzantısıdır.

Nömrələr dəyişkənliyinə görə sabit görünür və sintetik yuva qablarına uyğunlaşmaları onlara kömək edə bilər. Mavi quşlar və Kül boğazı Flycatchers yuvalarını götürən Ev Wrens lətifə işləri var.
Kül boğazlı Flycatcher, 925.000 kvadrat kilometrə qədər çoxalır. Qərbi Amerika Birləşmiş Ştatlarının bir çox yerində açıq Texas palıd meşələrində və fərqli açıq yaşayış yerlərində və mərkəzi Meksikanın cənubundakı Texasla birlikdə yetişir. Bu növ cənub Arizonada qışlayır və Meksikada cənubda Nikaraquaya qədər alçaq yüksəkliklər.

Kül boğazlı Flycatcher, yeddi səkkiz milyonluq dünya yetişdirici sakinlərini və ən az narahatlıq bir qoruma sıralamasını qiymətləndirdi.

Videoya baxın: Qəmli vidio.Qısa musiqi.. (Sentyabr 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send