Quş Ailələri

Moskvada Şimali və ya kiçik şabalıd üzlü (Ara severa)

Pin
Send
Share
Send
Send


Şabalıd Macaw (Ara severus) Cənubi Amerikada şimal-şərq Panamadan Amazon hövzəsinə qədər yayılmış, Qərbi Kolumbiya, Peru, Boliviya və Braziliyanın şimal-qərbindədir. Bu tutuquşular tropik meşələrdə, bataqlıqlarda, çəmənliklərdə, savannalarda, dəniz səviyyəsindən 1000-1500 m yüksəklikdə xurma bağlarında məskunlaşırlar.

Təsvir

Şabalıd macawunun bədən uzunluğu 45-52 sm, quyruq uzunluğu 20-24 sm, çəki 300-400 qr.Əsas bədən rəngi yaşıl, çiyinlərində qırmızı, qanadlarında mavi “ləkələr” var. . Baş mavi rənglidir, çənə, yanaqlar və aln tünd qırmızı qəhvəyi rəngdədir. Uçuş lələklərinin alt hissəsi tünd narıncı-qırmızı, yuxarı hissəsi mavi rəngdədir. Gagın üstündə şabalıd rəngli bir sahə var. Göz ətrafı kiçik qəhvəyi lələklərlə ağ rəngdədir. Quyruq mavi uclu qırmızı-qəhvəyi, gaga qara, ayaqları tünd boz, pəncələr qara, iris sarı və ya qəhvəyi-qırmızıdır. Bu növün kişiləri və dişiləri eyni rəngdədir. Gənc quşların tüyü qaranlıq, alnı qaralmış, gözlərin irisi daha qaranlıqdır.

Göndərmə və ödəmə

  • Yerli alma - Lublinskaya küçəsi 47
  • Şəhər daxilində çatdırılma - 500 rubl.
  • Ticarət mərkəzinə çatdırılma 500 r.
  • Şirkətlər tərəfindən çatdırılma:
    • Biznes xətti
    • Kuryer bölgəsi
    • Məntəqə seçki komissiyası
    • CDEK

Moskvada çatdırılma - 500 rubl. metroya və ya girişə, 5 kq-dan çox olmadıqda. 5 kq-dan yuxarı. fərdi olaraq hesablanır.
Bölgələrə yalnız 100% əvvəlcədən ödəmə üçün göndərmə.

Həyat tərzi və qidalanma

Şabalıd qələmi səhər erkən və günortadan sonra aktivdir. Bu quşlar ehtiyatlı və gizlidir. Hündür ağacların taclarında saxlayırlar. Yetişdirmə mövsümü xaricində, şabalıd başlı macaws, 3-dən 15-ə qədər kiçik sürülərdə tapılır, bəzən Venesuela Amazonları və qırmızı qarınlı macaws ilə birlikdə hündür ağaclarda böyük sürülərdə toplanır. Bu tutuquşular xurma qoz-fındıqları, giləmeyvələr, toxumlar, meyvələrlə qidalanır. Məhsulun yetişmə dövründə çox maddi ziyan gətirən qarğıdalı əkinlərində və əncir ağaclarının bağlarında qidalandırmaq üçün uçurlar.

Çoxalma

Şabalıd macaw üçün yetişdirmə mövsümü bölgəyə görə fərqlənir: Panamada fevral-mart, Kolumbiyada mart-may, Guyana və Surinamda sentyabr-dekabr aylarıdır. Macaws, yüksək bir hündürlükdə, ölü köhnə xurma ağaclarının yuvalarında yuva qurur; yuva qurma halları məlumdur və çayların kənarındakı yuvalarda. Bu tutuquşular tez-tez koloniyalarda yuva qururlar. Şabalıd üzlü macaws bir debriyajda, 2 ilə 5 arasında yumurta var, inkubasiya 26-28 gün davam edir. İlk bir neçə gündə dişi yuvadan ayrılmır və kişi onu qidalandırır və daim yaxınlıqdadır, bəzən gecə içərisinə tırmanır. Cücələr 11-12 həftəlik dövrdə ovlayırlar. Civcivlər yuvadan ayrıldıqdan sonra valideynləri onları iki həftə daha bəsləyirlər. Bu tutuquşuların ömrü 40-60 ildir.

Pin
Send
Share
Send
Send