Quş Ailələri

Safir Amazil / Chionomesa lactea

Pin
Send
Share
Send
Send


Dərhal qeyd etmək lazımdır ki, bu növün nümayəndələrində qadınlar kişilərdən daha böyükdür - 4 dəfə! Bədən çəkisi bəzən 800 kiloqrama çatır. Tədqiqatçılar tərəfindən qeydə alınan bu balığın maksimum uzunluğu 5 metrdir.

Mavi marlinin rəngi çox rənglidir: dorsal hissəsi qara-mavi rəngə malikdir, balığın qarnı gümüşü-ağ rənglidir. Marlinin hər tərəfi kiçik nöqtələrdən əmələ gələn on beş zolaqla bəzədilmişdir. Bu zolaqlar şaquli.

Nizə ilə əmələ gələn burun hissəsi çox möhkəmdir. Marlinin dişləri bir sənəd kimidir - olduqca tez-tez və kiçikdirlər.

Yaşayış ərazisi mülayim iqlim qurşağının qərb Atlantikasının sularıdır. Bəzən marlin Sakit Okeanın isti sularında olur. Normal həyat üçün uyğun olan adi istiliyi +22 ilə +30 dərəcə arasındadır.

Bütün mavi marlinlər yırtıcıdır. Yeməklərini suyun üst qatından alırlar. Ancaq yelkənli ailənin bu nümayəndələri sahildən uzaqda yaşamağı üstün tuturlar.
Marlinlər yırtıcı balıqlardır. Onların əsas yeməyi ton balığı, skumbriya. Bundan əlavə, müxtəlif sefalopodları yeyə bilərlər. Marlinlərin xüsusi bir ovçuluq yolu var: yüksək sürətlə bir balıq məktəbi istiqamətində sürətlənir, içərisində kəskin şəkildə üzür və sonra geri dönüb qorxmuş balığı tez bir zamanda udurlar.

Atlantik marlin yalnız üzməyi və ov etməyi üstün edən bir məktəb balığı deyil. Sürülər hələ də formalaşsa da, bu çox nadir hallarda olur.

Suyun geniş sahələrində mavi marlins həqiqi yarışçılardır. Xüsusi aerodinamik gövdə quruluşu və xüsusi çuxurlara qatlanan üzgəclər sayəsində çox yüksək sürətlə üzə bilirlər.

Marlinlər bir yerdə qalmırlar, davamlı köçlərə meyllidirlər. Onların köçürülməsinin əsas istiqamətləri Karib adalarından Venesuela sahillərinə və Virgin adalarından Afrika sahillərinə hərəkətlərdir.

İnsanlar üçün marlinlər bir balıq ovu obyekti olaraq daha maraqlıdır. Həm də bu balıqlar qida bazarında qiymətləndirilən dadlı ətləri ilə məşhurdur. Kütləvi məhsula görə, mavi marlins hazırda həssas vəziyyətdədir və bu səbəbdən Beynəlxalq Təbiəti Qoruma Təşkilatları tərəfindən qorunur.

Mənbə: [Gizli Mətn]

Mənbə: [Gizli Mətn] East_sialia

Qədim yunan Cyclos (κύκλος) - "dairəvi" və Oura (οὐρά) - quyruq sözlərindən əmələ gəlmişdir və bu kərtənkələlərin fərdi xüsusiyyətlərini - tərəzi üzüklü bir naxış halında qatlanan bir quyruğun varlığını təsvir edir.

Bütün üzük quyruqlu iguanalar Karib dənizində yaşayan sakinlərdir. Bəslənmə baxımından Galapagos kərtənkələləri ilə bəzi oxşarlıqları var, çünki kaktusları da üstün tuturlar, lakin ümumiyyətlə pəhrizləri daha müxtəlifdir.

Üzük quyruqlu iguanalar heyrətamiz canlılardır. Onların davranışlarında ərazilik qarşılıqlı yardımla birləşdirilir. Məsələn, hər biri ayrı bir ərazidə yaşamağı üstün tuturlar, bununla birlikdə, kişinin ərazisi qadın bölgələri ilə kəsişə bilər. Sikluriyadakı erkək hakimdir.

Lakin, ərimə zamanı üzük quyruqlu iguanalar bir-birinin imkanlarından istifadə edir. Tökülən fərd konjenerlərlə əhatə olunur və ölü dəri parçalarını qoparmağa kömək edir, sonra yeyilir.

Üstəlik, ərimə dövrü özü bədənin hələ "işlənməmiş" hissələrini məmnuniyyətlə digər kərtənkələlərə əvəz edir. Bu xüsusiyyət elmi cəhətdən özünəməxsus tərtibat və ya "qulluq" adlanır.

Əsasən quru canlıları, üzük quyruqlu kərtənkələlər ağaclara dırmaşmaqda əladır. İnsanlara elə gəldi ki, yerdən 5 metr yüksəklikdə bir siklurium tapılıb.

Mənbə: [Gizli Mətn]

55-58 sm uzunluğunda, 145-170 sm qanadları olan böyük bir yırtıcı quş, uzun qanadlar karpal oynaq bölgəsində xarakterik olaraq əyri olur.

Kişilərlə müqayisədə dişi osprey% 20 ağırdır və qanadlarının açılışı 5-10 faiz uzundur. Şimali Amerikada kişilərin çəkisi 1200-1600 q, qadınların çəkisi 1600-2000 q arasındadır

Osprey yırtıcı quşunun balıq ovuna imkan verən bir neçə fərqli morfoloji xüsusiyyəti var.

Pəncələr, digər yırtıcı quşlardan fərqli olaraq daha uzundur, dırnaqları uzun, qabarıq və əyri olur, xarici barmaq sərbəst geri çevrilir (sürüşkən balıqları tutmağa kömək edir).

Osprey lələkləri yağlı su itələyici bir quruluşa sahibdir və burun klapanları dəri deşərkən dalğıc daxil olan suyun qarşısını alır.

Osprey, Antarktida xaricində bütün qitələrdə böyüdülən və ya qışlanan dünyada yayılmışdır.

Digər yırtıcı quşlardan fərqli olaraq, osprey pəhrizi demək olar ki, tamdır (99-dan çoxu balıqdan ibarətdir.

Növlərin bəslənməsinin böyük əksəriyyəti balıq olmasına baxmayaraq, bəzən digər quşları, ilanları, müşkratları, siçovulları, sincapları, salamandrları və hətta kiçik timsahları ovlaya bilərlər.

Osprey nisbətən uzun ömürlü quşlardır. Şimali Amerikada bilinən ən qədim osprey, 25 yaşında olduğu təxmin edilən bir kişi idi.

Mənbə: [Gizli Mətn]

Olduqca böyük bir quş (13 "və ya 33 sm). Ən şimal sirkumpolyar bölgələr xaricində və Birləşmiş Ştatların şimalında Kanada daxilində yuva qurur. Şimali Amerikada yuva quran yeganə balıq ovu növüdür. Görünür, buna görə o ( qadın) köhnə bir beş dollarlıq Bank of Canada biletinə hörmət göstərdi.
Kiçik balıqlarla qidalanır, bundan sonra misli görünməmiş bir çevikliklə suyun altına dalır.

Mənbə: [Gizli Mətn]

Döş və qarın narıncı-qırmızıdır, üstü qaranlıqdır. Boğaz çoxsaylı qara ləkələrlə ağ rəngdədir. Quyruq və quyruq örtükləri ağ rəngdədir. Göz ətrafında fasilələrlə ağ lələk üzüyü var.

Yeni tökülən kişilərdə lələklərdə ağ uclar görülə bilər. Gaga nazik, sarı rəngdə, qışda bir qədər qaranlıqdır. Quyruq nisbətən uzundur, köşelerində ağ ləkələrlə örtülmüşdür.

Dişi, xüsusən də baş bölgəsində bir az solğun lələyə sahibdir, lakin ümumiyyətlə erkək kişiyə bənzəyir. Gənc quşlar lələkdəki dişilərə bənzəyir, həyatının ilk ilində dimdikləri qaralır. Gəzən gürzlər Amerika qitəsindəki ən böyük qara quş növüdür.

Böcəklər və bitki meyvələri ilə qidalanır. Pəhriz üstünlükləri müəyyən bir məhsulun ilin müəyyən bir dövründə mövcudluğundan asılıdır: məsələn, erkən yazda pəhriz% 90-dan çox heyvan qidası və% 10-dan az bitki qidasından ibarətdir və payızda bu dəyərlər yerləri dəyişdirin.

Həşəratlar arasında torpaq böcəkləri, kəpənəklər, yabanı sümüklər (Curculionidae), lamel böcəklər (Scarabaeidae), qarışqalar, klik böcəkləri (Elateridae) və s. Bitki pəhrizində gilas, köpək ağacı, sumaç, böyürtkən, moruq və böyürtkən üstünlük təşkil edir.

Yemək axtararkən çəmənlikdən keçir və vaxtaşırı durur, çəmənlərdə kənar səsləri dinləyir və ya düşmüş meyvələri toplayır.

Mənbə: [Gizli Mətn] Gəzən_ quş

Ağzı açıldıqda boru şəklini alan, güclü bir çıxıntılı yuxarı çənə olan yırtıcılar. Ağızın bu quruluşu, qruplaşdırıcılara güclə yırtıcılığı əmməyə imkan verir. Kiçik köpək balığı, balıq, xərçəng, şüa, gənc dəniz tısbağaları ilə qidalanırlar.

Balıqların uzunluğu 20 sm-dən 2,5 metrə qədər, bədən çəkisi - 100 q-dan 450 kq-a qədərdir. Uzunluğu 270 sm, çəkisi 400 kq olan nəhəng qrup epinephelus lanceolatus tropik Hind və Sakit okeanların sularında yaşayır.

Mənbə: [Gizli Mətn] Qruplaşdırıcılar

Jaguar kultu qədim hindlilərin mifologiyasında bir dönüş nöqtəsi oldu - özü ilə əvvəlki inancları üstələyən yeni bir mifoloji sistem gətirdi. Jaguar kultunun başlanğıcı eramızdan əvvəl 15-4 əsrlərdə Mərkəzi Amerikada yaşamış Olmeclər tərəfindən qoyuldu. Olmeclərin bütün tanrıları jaguar kimi bir şəkildə meydana çıxdı.

Yaquar insanların patronu müqəddəs kimi qəbul edildi, çünki otyeyənləri təqib edərək onları qorxutaraq tarlalardan qovaraq zərərin qarşısını alaraq məhsula qənaət etdiyinə görə istəmədən isti Meksika düzündə təbiətə bağlılığı çox incə olan fermerlərə kömək etdi. .

Olmeclərin mifoloji görüntüləri böyük Maya sivilizasiyası tərəfindən götürülmüşdür. Maya mifologiyasında yaquar tanrıları xüsusilə mürəkkəb idi. Ovçuluq, hərbi kultlar, yeraltı dünyanı himayə etdilər. Qara və qırmızı yaquar yağış tanrılarını və dünya ölkələrini simvollaşdırırdı.

Maya sivilizasiyasının çiçəkləndiyi dövrdə bir çox şəhər dövlətlərinin krallıq sülalələri yaguarları müqəddəs əcdadları hesab edirdilər.

Qədim Amerikanın başqa bir görkəmli mədəniyyətinə mənsub olan Azteklər, kainatın inkişafında dörd uzun dövr keçdiyini düşünürdülər. Bu dövrlərdən birincisi jaguarların dövrü idi. O zaman yer üzündə hər şeydə bugünkü insanlardan üstün olan güclü nəhənglər yaşayırdı. Bununla birlikdə nəhənglərin ciddi bir rəqibi var - yaguarlar. Yagarlar nəhəng qəbiləsini məhv etdilər və torpağa özləri sahib çıxdılar.

O vaxtdan bəri kainat daha bir neçə dövr keçdi, sakinləri və onları idarə edən tanrılar əvəz olundu. Ancaq yaguarlar hələ də bu dünyanın əsas hökmdarlarından biridir.

Bu gün də, müasir Mərkəzi və Cənubi Amerikanın vəhşi mənzərələrinə baxaraq, xeyirxah olmayan bir insana və bu planetdəki yalnız kiçik və köməksiz bir varlıq olduğuna dair hisslər oyanacaq, ümumdünya dəyişikliyinin elementləri qarşısında gücsüzdür. eras Bu dünyanın əsl ustaları əbədi, əzəmətli və anlaşılmaz Jaguarlardır.

Mənbə: [Gizli Mətn]

Əsasən xurma qoz-fındıqları olan bitki qidaları ilə qidalanırlar. Hər gün çay palçıq sahillərinə uçurlar, orada qırmızı gili yalayırlar. İndiyə qədər bu davranışın dəqiq səbəbi müəyyənləşdirilməyib. Bu şəkildə quşların yetişməmiş meyvələrin tərkibindəki toksinləri təsirsiz hala gətirdiyinə inanılır. Bəzən qarğıdalı əkinlərinə əhəmiyyətli dərəcədə zərər verirlər.

Mənbə: [Gizli Mətn] Greenwing_ara

Byssa zahirən yaşıl tısbağa bənzəyir, lakin daha kiçik, bədən uzunluğu 60-90 sm, çəkisi 45-55 kq-dır. Yaşıl tısbağa ilə, bəzən bəzən bir alt ailəyə birləşdirilir. Carapace, kifayət qədər qalın buynuz qalxanlarla örtülmüşdür, gənclərdə bir-birinə plitələrlə üst-üstə düşür, lakin yaşla bu örtüşmə tədricən yox olur. Ürək formalı bir forma sahibdir, arxa hissəsi güclü şəkildə daralmış və itilənmişdir. Güclü bir azğın gaga malikdir. Qaracanın rəngi qəhvəyi, sarı ləkəli naxışla. Ön üzgəclər ümumiyyətlə iki pençəlidir.

Aralıq şimal yarımkürənin mülayim enliklərindən (Yeni Şotlandiya, Böyük Britaniya, Yaponiyanın Qara və Dəniz bölgəsi) cənubun (Cənubi Afrika, Tasmaniya, Yeni Zelandiya) mülayim enliklərinə qədər uzanır. Bununla birlikdə, karetta yalnız tropik enliklərdə yuva qurur.

Bissa bütün ömrünü dənizdə keçirir, yalnız yetişdirmək üçün quruya çıxır.

Əsasən bentik onurğasızlarla qidalanır.

Karettanın əti yeyilir, baxmayaraq ki, bir risklə əlaqəlidir - tısbağa zəhərli heyvanlar yemişsə zəhərlənə bilər. Bissa yumurtaları bir çox ölkədə incədir. Tısbağalar qabıqlarına görə də məhv edilir - bunlar "tısbağa sümüyü" əldə etmək üçün istifadə olunur. Suvenirlər gənc fərdlərdən hazırlanır. Bu səbəblərdən, olduqca geniş bir əraziyə baxmayaraq, növlər təhlükə altındadır.

Boyu 94-104 sm və qanadlarının uzunluğu 131-145 sm olan kifayət qədər böyük bir quşdur.Yetişmiş quşların çəkisi təxminən 912-1140 g-dir, bir qayda olaraq, erkəklər dişilərdən bir qədər böyükdür. Tüyü tamamilə ağ rəngdədir. Gaga uzun, düz, sarı rənglidir. Pəncələr və ayaq barmaqları uzun, tünd boz rəngdədir. Boyun uzun, S şəklindədir. Altıncı servikal vertebra bir qədər uzanmış və quşun boynunu sürətlə uzada biləcəyi və ya əksinə özünə çəkə biləcəyi şəkildə qurulmuşdur. Quyruq qısa, paz şəklindədir. Payız tökülməsindən sonra, erkək və qadınlarda bədənin yuxarı hissəsində çiyinlərdən uzun ağ lələklər meydana çıxır, yanlarında və quyruğunun arxasında qalır. Yetişdirmə dövründə bu lələklər kiçilir və düz olur, quyruğun arxasında iynə kimi uzantılar göstərilir. Bu zaman gaga qaranlıq sonlu bir narıncı-sarı rəng alır və cilov yaşıl olur. Başdakı heron növlərində tapılan hər hansı bir yaban ağciyərində yoxdur. Cinsi dimorfizm tələffüz edilmir.

Böyük qarağat Avropa, Asiya, Şimali və Cənubi Amerika, Afrika, Avstraliya və Yeni Zelandiyanın isti mülayim və tropik enliklərində yaygındır. Həm dəniz sahillərində, həm də qitənin içərisində müxtəlif su anbarları boyunca yaşayır: bataqlıq düzənlikləri, sel sahilləri və çay sahilləri, təzə və duzlu göllər, eustariya və manqr kolluqları. Əkin sahələrində, açıq sahələrdə, düyü tarlalarında və drenaj xəndəkləri boyunca da görünə bilər. Heron sığ suda və ya quruda ov edir.

Yavaş və ləyaqətlə hərəkət edir, boynunu uzadır və yemək axtararaq özündən qabağa baxır. Gündüz və alacakaranlıqda tək və ya qrup halında ov edir, qaranlığın başlaması ilə digər balıqlarla birlikdə qruplara ayrılır və sığınacaq axtarır. Tez-tez başqa, daha kiçik ovçulardan yemək alır və eyni zamanda digər quşlarla ov üçün bir döyüşə girir. Bəzən ətrafdakı qida kifayət qədər olsa da, aqressivdir. Uçuş hamar, sürəti 28-51 km / saat arasında dəyişir.

Böyük egretin pəhrizi qurbağa, ilan, balıq, xərçəngkimilər, kiçik gəmiricilər, cırcır, çəyirtkə və digər müxtəlif böcəklərdən ibarətdir. Digər gəzən quşların bənzər bir pəhrizi olduğundan, tez-tez yırtıcılıq üçün rəqabət edirlər. Yemək seçimində bir az seçicidirlər, heterotrof hesab olunurlar. Bir sıra tədqiqatlar qeyd etdi ki, bir yerdə dayandıqda, böyük egrets yavaş-yavaş hərəkət etməkdən daha çox orta ölçülü bir ovu tuta bilir.

Mənbə: [Gizli Mətn] Big_White_Chick

Mənbə: [Gizli Mətn]

PS. Təəssüf ki, əskinasın dizayneri canlı bir kəpənəyin fotoşəkili ilə deyil, bir muzey eksponatı tərəfindən idarə olunduğundan bu gözəlliyin görünüşündə bir az fərq var.
bir yerdə səhv etdinizsə, xahiş edirəm qətiliklə mühakimə etməyin, ondan çox alt növ olduqda kəpənəkləri müəyyənləşdirmək çox çətindir.

... Kosta Rikanın stratovolkanlarının (məsələn, Arenal kimi laylı vulkanlar) yamacları boyunca daha yüksək tırmanırsansa, başqa bir humibird növünün 1800 metrdən yüksəkliklərdə yaşadığını - şərab boğazlı selasfor və ya vulkanik kol quşunu görərsən. Bronz rəngli qanadları olan 7,5 sm-dən çox olmayan və 2,8 g-ə qədər olan bu kiçik endemik növ, sehrli bir elf meşəsində dağlarda ucalan çiçəklərin nektarında qidalanır.

Mənbə: [Gizli Mətn]
Şəkillər: [Gizli mətn]

Maraqlıdır ki, təbii yaşayış yerlərindəki bütün üç barmaqlı tənbəllər əsasən cekropiya yarpaqları və çiçəkləri ilə qidalanır və buna görə də onları əsarətdə saxlamaq olduqca çətindir.

Yarpaqların aşağı kalorili məzmununa görə tənbəllərin fiziologiyası və davranışı ciddi enerji qənaətinə yönəldilmişdir. Tənbəllər vaxtlarının çox hissəsini bellərini aşağı salıb ağac budağında asmaqla keçirirlər. Böyük və iti pəncələr onları ağacdan düşməkdən xilas edir. Tənbəllər gündə 9,6 saat yatırlar, amma oyaq olsalar da, çox yavaş və yalnız lazım olduqda hərəkət edirlər (bu səbəbdən ad). Tənbəllər uzun bir boyuna sahibdirlər ki, ətrafda hərəkət etmədən geniş bir ərazidən yarpaq ala bilsinlər. (Tənbəllərin boynu çox hərəkətlidir və başınızı 270 dərəcə döndərməyə imkan verir, 8 və ya 9 boyun fəqərəsinə malikdir.) Aktiv bir tənbəlin bədən istiliyi 30-34 ° C, istirahətdə isə daha da aşağı olur. Tənbəllər həqiqətən ağaclardan enməyi xoşlamırlar, çünki yerdə tamamilə köməksizdirlər. Həm də enerji istehlakı lazımdır. Həftədə yalnız bir dəfə etdikləri təbii ehtiyaclarını yerinə yetirmək üçün aşağıya enirlər - nəhəng bir kisəsi var (niyə bunu ağaclardan etmədikləri dəqiq bilinmir) və bəzən başqa bir ağaca köçmək üçün. Doğuşlar tez-tez bir ağacın üzərində baş verir.

Ağaclarda və torpaqda çox yavaş hərəkətə baxmayaraq, tənbəllər yaxşı üzürlər. Onların sudakı sürəti təxminən 4 km / saatdır.

Tənbəllərə Orta və Cənubi Amerikada rast gəlinir.Keçmişdə onlar Şimali Amerikada tapılmışdılar, lakin avropalıların ora gəlişindən dərhal sonra dərhal məhv edilmişdilər.

Fərqli növlərin tənbəllərinin bədən çəkisi 4 ilə 9 kq arasında dəyişir və bədən uzunluğu təxminən 60 santimetrdir. Tənbəllərin qohumları da dişsizlər ilə əlaqəli armadillos və qarışqalardır. Tənbəllərin əcdadları meqateya da daxil olmaqla nəhəng tənbəllər idi - fil və ya öküz boyda nəhəng heyvanlar, müasir tənbəllər kimi ağacların yarpaqları ilə qidalanırdılar. Meqateriya 10-12 min il əvvəl tükəndi və ibtidai insanların müasirləri idi.

Mənbə: [Gizli mətn] Üç barmaqlı_shawks

Palto əsasən qara rəngdədir, lakin boyun, sinə, boğaz və çiyinlər sarımtıl-ağ rəngdədir. Üz çəhrayı və ya açıq kremdir, bəzən gözlərin üstündə qaranlıq işarələr var. Quyruq uzun, tutmaq üçün uyğunlaşdırılmışdır.

Yetkin heyvanlar 3.9 kq-a qədər olan bir quyruq olmadan 335 ilə 453 mm uzunluğa çatır. Quyruğun uzunluğu 551 mm-ə qədərdir.

Praktik olaraq Mərkəzi Amerikada və Cənubi Amerikanın şimalında tapılır. Orta Amerikada, Honduras, Nikaragua, Kosta Rika və Panamanı əhatə edir.

Vaxtlarının çoxunu ağaclarda keçirən gündüz heyvanları. Bununla birlikdə, Yeni Dünyanın digər meymunlarından daha tez-tez yerə enirlər. Əsasən dörd əzada hərəkət edirlər. 40 heyvana qədər böyük qruplar təşkil edir, kişilərin sayının qrupdakı qadınların sayına nisbəti ortalama 0,71-dir. Nadir istisnalar istisna olmaqla, qadınlar bütün həyatlarını yaxınları ilə keçirirlər.

Kapuçinlər hər şeyə bənzəyir. Pəhriz meyvələrə və böcəklərə əsaslanır. Meyvələr pəhrizin 50 - 67% -ni təşkil edir. Bitki qidasından da çiçəklər, bitki cücərtiləri, cavan yarpaqlar, toxumlar istehlak olunur. Böcəklər arasında böcəklərin, tırtılların, qarışqaların və onların sürfələrinin, eyni zamanda arıların sürfələrini üstün tutur. Həm də quşlar, quş yumurtaları, qurbağalar, kərtənkələlər kimi kiçik onurğalıları ovlayır. Dələ və tutuquşunun ovlanması halları məlumdur.

Mənbə: [Gizli Mətn] Adi_capucin

Pin
Send
Share
Send
Send