Quş Ailələri

And qağayı

Pin
Send
Share
Send
Send


Paslı zəhərli dart qurbağası (Xiphorhynchus erythropygius). Meksikadan Ekvadora qədər 1800 metr dağ yamaclarında yaşayır. Gecə yağışda atəş açın. Milpe, ...

Peru. Puno - Arequipa

Lagunillas gölünün qərbindəki mənzərə getdikcə quraqlaşır. Burada, Andların qərb yamacında, yüz kilometr uzaqlıqda siz artıq Perunun nəfəsini hiss edə bilərsiniz ...

And qağayı

And qağayıları qağayılar fəsiləsindən olan bir quş növüdür. Əvvəllər elm adamları Larus cinsinə aid idilər. Argentina, Boliviya, Çili, Kolumbiya, Ekvador və Peruda And dağlarında yayılmışdır. Qağayılar üçün qeyri-adi olan dağlıq ərazilərdə cinslər.

1. Təsvir

Bədən uzunluğu 45 - 48 sm-dir ki, bu da And qağayıını Amerikadakı ən böyük qara başlı qağayıya çevirir. Həm də Chroicocephalus cinsindəki ən böyük növdür. Quş rəngi: tünd başlıq, solğun boz arxa, qara və ağ lələk naxışı.

2. Dağıtım və davranış

Dağlarda, dəniz səviyyəsindən 3000 m yüksəkliklərdə cinslər. Şiddətli qışı olan bölgələrdə qağayılar qış üçün aşağı yerlərə, bəzən dəniz sahillərinə qədər köç edirlər. And qağayıları qruplarına tez-tez Perunun cənubunda və Çilinin şimalında rast gəlinir, lakin bu quşların yuva qurmadığı yerlərdə. Altiplano yaylasında dəniz səviyyəsindən 4000 m, Argentinanın cənubunda isə dəniz səviyyəsindən 2000 m yüksəklikdə yuva qururlar. Kiçik qruplarda yuva qururlar, bəzən yalnız cüt-cüt, kiçik su sahillərinə üstünlük verirlər. Bənzər ölçülü digər qağayılardan fərqli olaraq, cinsi yetkinliyə üç ildə deyil, iki yaşında çatırlar.

Pəhrizin əsasını böcəklər və qurdlar təşkil edir. Qağayılar uçan böcəkləri tuta bilər və varsa, zibil ilə qidalana bilər.

Pin
Send
Share
Send
Send