Quş Ailələri

Tern Berg / Thalasseus bergii

Pin
Send
Share
Send
Send


Ölçülər santimetrdir yalnız istinad üçündür və 300 dpi çapa uyğundur. Alınan sənədlər formatda təqdim olunur Jpeg.

¹ Standart Lisenziya bir məlumatın İnternetdə və ya çap şəklində (250 min nüsxə qədər tirajla) bir məlumatın məlumat materialı və ya çap nəşrinin üz qabığı üçün illüstrasiya şəklində, eyni zamanda bir reklam çərçivəsində və ya bir dəfə yayımlanmasına icazə verir; İnternetdə tanıtım kampaniyası,

² Genişləndirilmiş lisenziya reklam, qablaşdırma, veb sayt dizaynı və s. daxil olmaqla digər istifadələrə icazə verir,

³ Lisenziya Şəxsi çap təsvirin xüsusi interyer dizaynında və fərdi istifadə üçün beş nüsxədən çox olmayan bir nəşrdə çap üçün istifadə edilməsinə icazə verir.

* Şəkil paketləri çox sayda əsər alarkən əhəmiyyətli qənaət etmək (daha çox)

Orijinal ölçüsü: 3000 × 1987 piksel (6 meqapiksel)

Cədvəldə göstərilən qiymət şəkildən istifadə etmək üçün lisenziyanın dəyərindən (ümumi dəyərin 75% -i) və fotobank xidmətlərinin qiymətindən (ümumi dəyərin 25% -i) ibarətdir. Bu bölmə yalnız hesab-fakturalarda və yekun sənədlərdə (müqavilələr, aktlar, reyestrlər) görünür, fotobankın qalan interfeysində daima tam məbləğlər ödənilir.

Diqqət! Foto bankdan əsərlərin istifadəsi yalnız satın alındıqdan sonra mümkündür. Başqa hər hansı bir istifadə (kommersiya məqsədləri daxilində və foto banka keçid daxil olmaqla) qadağandır və qanunla cəzalandırılır.

Görünüş

Terns, qağayılara nisbətən bir qədər kiçikdir və uzunluğu 24 ilə 40 sm arasındadır, quyruqları nəzərəçarpacaq dərəcədə bifurkasiya olunmuşdur, gaga, bir qayda olaraq, kəskin və uçuş zamanı aşağıya doğru yönəldilmişdir. Tüylər ən çox ağ və ya boz olur. Bir çox növün qara dərəsi var.

Yaymaq

Terns növlərinin əksəriyyəti sahildə yaşayır, bəzi növləri qitələrin daxili hissəsindəki su anbarlarının yanında yaşayır. Qışlama yerlərinə uçarkən, tırtıllar uzun məsafələri qət edir.

Davranış

Terns yer üzündə, üzən bitkilərdə və ya qayalarda yuva qurur, bunun üçün çox vaxt böyük koloniyalar əmələ gətirir. Ancaq bəzi növlər (ağ tern) ağaclarda yuva qurur. Tipik tern koloniyalarında yuvalar ümumiyyətlə bir-birinə çox yaxındır və yerdəki sadə çuxurlar kimi görünə bilər. İçəridə yaşayan ternslər, suyun səthində üzən bataqlıq bitki örtüyündə olanlar da daxil olmaqla düz yuvalar qururlar. Terns özləri nadir hallarda üzürlər. Ov zamanı balıq almaq üçün hündürlükdən suya dalırlar.

Bəzi terns fövqəladə uçma keyfiyyətləri göstərir. Arktik tern (Sterna paradisaea) Avropadan Antarktidaya uçur, burada yay keçirir və geri qayıdır.

Təsvir

Böyük Tepeli Ternin uzunluğu 50 ilə 54 sm arasındadır, bunun 10 sm-i quyruğun üzərinə düşür. 125-130 sm qanadlar, çəkisi 300-400 qr. Damazlıq tüyündə alın və alt ağ, qanadlar boz, başın arxasında qara rəngli bir möhkəm, sarı rəngli uzun, dar bir gaga var. Böyük bir yırtıcı ternin fəryadı ucadan, boğuq bir "carrak" dır.

Yaşayış yeri

Great Crested Tern, Köhnə Dünyanın tropik və mülayim sahil bölgələrində, Cənubi Afrikada, Hindistan və Sakit Okeanlardakı adalarda, Avstraliya, Qırmızı dəniz və Fars körfəzindədir.

Çoxalma

Böyük Crested Tern yuvaları koloniyalarda, tez-tez digər quşların yaxınlığında. Monogam bir növdür. Alçaq yamaclı qumlu, qayalı və ya mərcan adalarında, bəzən aşağı böyüyən kollar arasında yuva qurur. Debriyajda 1-2 yumurta var. İnkubasiya 25 ilə 30 gün arasında davam edir. Civcivlər təxminən 40 gündən sonra ovlayırlar, lakin təxminən 4 aya qədər valideynlərindən asılıdırlar.

Yemək

Böyük yırtıcı ternin əsas qidası balıqdır (bütün yırtıcı heyvanların demək olar ki, 90% -i), həmçinin sefalopodlar, xərçəngkimilər və böcəklər.

Təsnifat

Fevral 2018 üçün 4 alt növ var:

Daha əvvəl təcrid olunmuş alt növlər T. b. 2005-ci ildə müəmma, T. alt növü ilə birləşdirilir. bergii.

Pin
Send
Share
Send
Send