Quş Ailələri

MADAGASCAR ÇEÇƏNLƏRİ

Pin
Send
Share
Send
Send


Madaqaskar çoban qadınları, və ya mesitic, və ya mesite (lat. Mesitornithidae), - sıradakı tək bir kiçik quş ailəsi mezitoid (Mesitornithiformes). Bütün növlər Madaqaskar adasında endemikdir.

Hal-hazırda, molekulyar məlumatlara əsaslanan Madaqaskar çobanları müstəqil bir dəstəyə ayrılır. Əvvəllər ya çobanlar ailəsinə (Rallidae), ya da toyuqlara (Galliformes) istinad edilirdilər. Mesiticidae'nin Çoban ilə qismən anatomik bir bənzərliyi var (məsələn, sternumun quruluşunda özünü göstərir). Bununla birlikdə, bu ailələr arasında fərqlər də var - məsələn, çoban üçün xarakterik olmayan toz halında olan beş cüt dəstənin olması və keçirici burun deliklərinin olmaması. Madaqaskarın digər heyvanları kimi, Madaqaskar çoban qadınları, digər növlərdən olan qədim təkamül yolu ilə meydana çıxmış və uzun müddət ayrı inkişaf etmişdir.

Hər üç mezitik növ nadir növ kimi Beynəlxalq Qırmızı Kitaba daxil edilmişdir. Əhalinin azalması ərazinin azalması və təbii yaşayış yerlərinin keyfiyyətinin pisləşməsi ilə əlaqədardır.

Təsvir

Bir quşun orta ölçüsü, uzunluğu 30-32 sm-dir, konstitusiya quşlar üçün bir qədər qeyri-adi - silindrik formadadır, sulu quyruq lələyi və uzun, enli quyruğu ilə. Qanadları qısa, yuvarlaq, ayaqları yaxşı inkişaf etmişdir. Gaga əyri. Cinsi dimorfizm (qadın və qadın arasındakı görünən fərqlər) yalnız monia növlərində ifadə olunur (Monias benschi).

Yaymaq

Madaqaskar çobanlarının üç növü də Hind Okeanındakı Madaqaskar adasına xasdır. Ən böyük əhali tək rəngli Madaqaskar çoban oğludur (Mesitornis bir rənglidir), adanın şərqindəki alçaq, rütubətli meşəlik ərazidə məskunlaşmışdır. Ağ göğüslü bir Madaqaskar çoban oğlanının görünüşü (Mesitornis variegate) adanın qərbində və şimalında quru yarpaqlı meşə adalarında və monia (Monias benschi) sahildən 80 km məsafədə cənub-şərq sahilləri və təpələr arasındakı kiçik bir zolaqdakı tikanlı kol kollarında.

Həyat tərzi

Madagaskar çoban qadınları gündəlik, gündəlikdir. Onların vərdişləri, xüsusən yellənən bir yeriş, bir göyərçinə bənzəyir. Təhlükə yaxınlaşdıqda, sürətlə qaçmağa və ya kiçik uçuşlar etməyə çalışırlar. Çox nadir hallarda və könülsüz uçurlar, görünür uçuş bacarıqları praktik olaraq azalmışdır. 3-dən (ağ göğüslü və monoxromatik Madaqaskar çobanları üçün) 10-a (Monia üçün) qrup şəklində yaşayırlar. Vokal repertuarı müxtəlifdir, Madaqaskar çobanları tez-tez iki səsli kişi və qadın.

Quşlar həşərat, toxum və bitkilərin kiçik meyvələri ilə qidalanır. Tez-tez qida axtararkən düşmüş yarpaqları qazdıqlarını görmək olar.

Çoxalma

Moniyanın çoxarvadlı quşlar olduğuna inanılır - çoxillik və ya polyandry nümayiş etdirə bilərlər. Madaqaskar çoban qadınları monoqamdır. Hər üç növdəki yuva aşağı böyüyən kolların üstündə və ya yerdən 0,6-3 m hündürlükdə bir ağacdakı çəngəldə tikilir. Debriyaj 1-3 yumurtadan ibarətdir, yetişmə dövrü oktyabr-aprel ayları arasında davam edir. Doğum zamanı cins cins balalar, qırmızı-qəhvəyi aşağı ilə örtülür. Əvvəlcə valideynləri ilə qalmağa çalışırlar.

Pin
Send
Share
Send
Send