Quş Ailələri

Digər Passeriformes

Pin
Send
Share
Send
Send


Wrenin Latınca adı troglodytidae-dir. Təhlükəli səslənir, ancaq tükün özü 9-22 santimetr uzunluğundadır və 7-15 qram ağırlığında. Padşahlar və hummingbirds ilə yanaşı, wren ən kiçik quşlardan biridir.

Növlər paserinlər cinsinə aid edilir; Rusiyanın meşələrində tapılır. Quş onları payızda tərk edir. Köçəri quş aprelin ortalarında qayıdır.

Wrenin təsviri və xüsusiyyətləri

Wren - quş sıx bədən quruluşu. Heyvanın bədəni yuvarlaq görünür, çünki demək olar ki, bir boyundan məhrumdur. Görünür, böyük və yuvarlaq bir baş, onu atlayaraq əlavə olunur. Quyruq da qırağa kompaktlıq verir. Uzunluğu "parıldamır". Bir quşun tipik quyruq vəziyyəti, xüsusən quş oturanda yuxarıya doğru çevrilir. Bu, quyruğun uzunluğunu daha da gizlədir.

Boyalı wren qəhvəyi tonlarda. Şabalıd çalarları üstünlük təşkil edir. Qarında daha yüngül olurlar. Quşun arxası 3-4 ton qaradır.

Wren, sərçədən də kiçik olan çox kiçik bir quşdur

Quşun rəngi və görünüşü döyüşçü ailəsinin quşlarının görünüşünə bənzəyir. Fərq ağ qaşların olmamasıdır. Döyüşçülərdə onlar açıq şəkildə ifadə olunur.

Wrenin başqa bir fərqli xüsusiyyəti gagasıdır. İncə və əyri. Belə böcəkləri tutmaq asandır. Kiçik midges və hörümçəklər quşun pəhrizinin əsasını təşkil edir. Əslində, buna görə də, köçəri köç edir. Qışa qalmaq üçün dondurulmuş giləmeyvə və toxum yeməyə keçməlisiniz. Wren güzəştə getmir, bütün il boyu böcəklərlə dolu bölgələrə yola düşür.

Wren haqqında Şəkil kiçik görünür. Ancaq quşun həqiqi ölçüsü nadir hallarda tutulur. Əslində, tüklü bir sərçənin yarısı qədərdir.

Wrenin səsinin gücü, kütləsi ilə nisbətdən kənar görünür. Məqalənin qəhrəmanı güclü, böyük oxuma xüsusiyyətinə malikdir. Quşların səsləri enerjili və bir az xırıldayır, "hiyləgərlik" kimi bir şey eşidirlər.

Vrenin mahnılarını dinləyin

Həyat tərzi və yaşayış sahəsi

Məqalə qəhrəmanının sevimli yaşayış yeri onun adına gizlənir. Quş tez-tez gicitkən çalılıqlarında gizlənir. Bununla birlikdə, bunun əvəzinə lələkli bir qıjı, moruq və ya sadəcə bir yığın fırça ağacından istifadə edə bilər, yarpaqlı, iynəyarpaqlı və qarışıq meşələrdə axtarır. Bitkilərin böyüməsi, külək qırması, əraziyə zibil atan hər şeyin olması vacibdir.

Yırtılmış köklər, düşmüş gövdələr, yığın ağacları və kol kolları, otlar yırtıcılardan sığınmaq və yuva qurmaq üçün lazımdır. Keçməsi çətin yerlərdə passerines yumurta debriyajlarını gizlədir. Ətrafdakı zibil həm də yuvalar üçün tikinti materialı kimi xidmət edir. Onlarda yosun, yarpaq, kiçik budaq üstünlük təşkil edir.

Qaranlıq varsa, dağlar dağlarda, dərələrdə, göl və bataqlıqların yaxınlığında və səhralarda məskunlaşırlar. Sərt bir iqlimi olan ərazilərdə məskunlaşanlar topluca soyuqdan qurtulurlar. Quşlar yuvada bir neçə fərdin içində sıxılır. Bir-birinə basılmış quşlar istilik itkisini azaldır.

Yeri gəlmişkən, wren əhalisinin bir hissəsi oturaq vəziyyətdədir. Şimal bölgələrdə yuva quran quşlar köçəridir. Bununla birlikdə, wrens Rusiyadan kənarda da yaygındır. Ailənin bəzi növləri Amerika, Afrika, Asiya və Avropa ölkələrində yaşayır. Rusiyada passerine cinsinin nümayəndəsi ilk yayda əridilmiş yamalarla eyni vaxtda görünür.

Quş növləri

Ornitoloqlar wren ailəsinin 60 nümayəndəsini sayırlar. Rusiyada ümumi birinə əsasən rast gəlinir. Uzunluğu 10 santimetrə qədər böyüyür, təxminən 7-10 qram ağırlığında. Quşun qəhvəyi lələyi qırmızı tökür. Adi qəlpənin yanlarında eninə zolaqlar görünür və gözlərin üstündə yüngül qaşlar bənzəyir.

Amerikada ev wren üstünlük təşkil edir. Uzunluğu 3-4 santimetr olan həmişəkindən daha böyükdür. Növlərin nümayəndələri təxminən 13 qramdır. Kiçik ölçüsü ev quşlarının digər quşların yuvalarına dırmaşmasına və yumurtalarını məhv etməsinə mane olmur. Xüsusilə, nuthatches və döşlərin debriyajları yeyilir. Uzun quyruqlu başqa bir növ wren də qəhvəyi rəngdən əziyyət çəkir.

Uzun quyruqlu wren, adından da göründüyü kimi, quyruğunun uzunluğu ilə seçilir. Konjener lələklərinin qısa "fırçalarına" bənzəmir. Lələyin rəngi də fərqlidir. İçərisində demək olar ki, heç bir qızartı yoxdur. Qəhvəyi soyuq çalarlar üstünlük təşkil edir.

Stephen də var kol wren... Yalnız Stevens Adasında yaşayır. Ptaxa qəhvəyi-zeytun tüyü və uça bilməməsi ilə seçilir. Daha kiçik bir quşun kiçik qanadları onu havaya qaldıra bilmir.

Halbuki, Stephenin adamı yaşayır? Növlərin nümayəndələri uzun müddətdir görülmür və buna görə də nəsli kəsilmişdir. Adaya gətirilən pişiklər əhalinin ölümündə günahlandırılır. Cinayətkarlardan uçmağı bacarmayan bütün quşları tutdular.

Stefanın quşlarına başqa cür deyilir Yeni Zelandiya wrensStevens adası Yeni Zelandiya sahillərində olduğu üçün. Bir dəfə, elm adamları nəsli kəsilmiş növlərin ölkənin əsas torpaqlarında yaşadığını söyləyirlər. Ancaq 19-cu əsrdə ərazi Maori tərəfindən seçildi.

Stephen və ya Yeni Zelandiya

İnsanlar özləri ilə Polinezya adlı siçovulları gətirdilər. Artıq təxmin etdim kol kollarını məhv edən qitədə? Siçovullar uçmayan quşları asan yırtıcı sayırdılar. Budur kol kollarının ölüm səbəbi # 1. Pişiklər vəziyyəti sadəcə "sıxışdırır".

Həm də uydurma wren növləri var. Wowhead kompüter oyununu xatırlamaq kifayətdir. Var gölməçə... Bu bənzərsiz əşyanın quşa bənzəməsi azdır. Oyundakı Wren, suda və havasız yerdə sərbəstlik verən bir vasitədir.

Wrenin qidalanması

Uydurma dünyada wrenlərdən yemək və içmək istənmir. Əsl quş tez-tez yeyir, qarınını rədd etmək üçün doldurur. Bu miniatür heyvanlara xasdır. Mədələrinin yerləşə biləcəyi qırıntı az miqdarda enerji üçün kifayətdir. Onu yeyib-içən adam yenidən acdır. Quş tez-tez yemək yemədən ölür.

Wrens pəhrizinə ilbizlər, qırxayaq, hörümçəklər, böcək sürfələri və pupaları, tırtıllar, digər kiçik quşların və onurğasızların yumurtaları daxildir.

Rusiyada qışlama qalan wren əhalisinin bir hissəsi menyuda giləmeyvə qəbul edir. Ancaq ümumiyyətlə, quşlar donmayan bulaqlara və çaylara yaxınlaşmağa çalışırlar. Onlarda quşlar su böcəkləri, sürfələri alır.

Wrenin çoxalması və ömrü

Kiçik quş wren yetişdirmə aprelin sonu, mayın əvvəlində başlayır. Yuvalar erkəklər tərəfindən tikilir. Əhalisi köç edirsə, ilk olaraq vətənlərinə qayıdırlar. Bir "dayaq" hazırlayaraq, erkək kişilər qadınlarla və gənc böyüməklə qarşılaşırlar.

Kişilər yalnız yuva qurmur, həm də onlar üçün ərazini diqqətlə seçirlər. Yaxınlıqda təmiz su mənbəyi və ot və kol kolları olmalıdır. Sevdiyiniz yerin kifayət qədər geniş olması da vacibdir.

Wrens bir-birinin yanında 5-7 yuva var. Bəziləri yerə qoyulur, bəziləri kolların budaqlarına qoyulur, bəziləri isə düşmüş ağacların boşluğundadır. Üstəlik, hər erkək bir neçə yuva variantı yaradır. Yarımçıq qalırlar. Yalnız qadının sonunda seçdiyi şey "ağıl" a gətirilir.

Wrens, qalın divarlı, diametri 12 santimetr olan yuvalar düzəldir. 6 yumurta tutmalıdır - wrenin orta debriyaj həcmi. Bir ildə, cüt quşlar iki həftə doğur, cücələri iki həftə inkubasiya edir.

Fotoşəkildə yuvada bir qayıq var

Wren yumurtaları kiçik qırmızı nöqtələrlə ağ rəngdədir. Təbiətdə quşların 8 nəsil yetişdirməyə vaxtları var. Wrens nadir hallarda 4 ildən çox yaşayır. Bir quşu ram etsəniz, 10-12 ili xahiş edə bilər. Bunlar əsirlikdə olanların uzun ömürlüyünə dair qeydlərdir.

Ən yaxşı şəkillər

  • balıq (35)
  • canavar (32)
  • quşlar (30)
  • ayı (27)
  • it (26)
  • akvarium (22)
  • balıq (22)
  • balıq (22)
  • pişik (20)
  • meymun (16)
  • geyik (15)
  • fil (13)
  • dəvə (13)
  • tülkü (12)
  • maral (11)
  • Zoogalaxy
  • »
  • Heyvan şəkilləri
  • »
  • IUCN Qırmızı Kitab
  • »
  • Quşlar
  • »
  • Passerine
  • »
  • Digər Passerines

Dünya

  • Qitələrin heyvanları
  • Məməlilər
  • Quşlar
  • Heyvan hekayələri
  • Sürünənlər (Sürünənlər)
  • Uşaqlar üçün
  • Amfibiyalar (Amfibiyalar)
  • Balıq
  • Onurğasızlar
  • Qızıl şəkillər
  • Heyvanlar haqqında videolar
  • Heyvan səsləri

Təbii mühitdə və dünyanın zooparklarında heyvanların ən gözəl fotoşəkilləri. Müəlliflərimizdən - təbiətşünaslardan həyat tərzinin ətraflı təsviri vəhşi və ev heyvanları haqqında təəccüblü faktlar Özünüzü füsunkar təbiət aləminə salmağa və geniş planetimiz Yerin əvvəllər araşdırılmamış bütün guşələrini araşdırmağa kömək edəcəyik!

Müəllif hüquqları © 2012-2021 Bütün hüquqlar qorunur. Sayt materialları yalnız xüsusi istifadə üçün nəzərdə tutulmuşdur. Saytda yayımlanan materialların kommersiya məqsədləri ilə istifadəsi yalnız müəllif hüququ sahibinin icazəsi ilə mümkündür: "Zoogalaktika ®" Təhsil və təhsil İnternet portalı.

Uşaq və Yetkinlərin Təhsil və Bilişsel İnkişafının Təşviqi Fondu "ZOOGALAKTIKA ®" OGRN 1177700014986 INN / KPP 9715306378/771501001

Veb saytımız veb sayt funksionallığı məqsədi ilə çərəzlərdən istifadə edir. Saytla işləməyə davam edərək, istifadəçi məlumatlarının və məxfilik siyasətinin işlənməsini qəbul edirsiniz.

Pin
Send
Share
Send
Send