Quş Ailələri

Nəhəng Kingfisher Faktları | Təsvir | Zəng et | Ölçü | Səs

Pin
Send
Share
Send
Send


Nəhəng kralçı, elmi adı Megaceryle maxima Afrikanın ən əhəmiyyətli balığıdır, quru cənub-qərbdən başqa Sahara Çölünün cənubundakı qitənin çox hissəsində sakin bir toyuq olduğu yerdir.

Bu məqalədə Nəhəng balığın izi, zəng, ölçü, səs, Cənubi Afrika və s.

Nəhəng balıqçı paylanması

Nəhəng balıq ovu növləri, quru cənub-qərbdən başqa, Sahranın cənubundakı Afrikanın əksər hissəsində yaşayan bir quşdur.

Şimal Namibiyada, olduqca tez-tez olur (Caprivi Zolağı ilə birlikdə) və əlavə olaraq şimal və yapon Botsvana, mərkəzi və cənub Mozambik, Zimbabve və Cənubi Afrikada.

Nəhəng balıqlar axınlara, çaylara, göllərə, bəndlərə və əlavə olaraq hər biri savannalarda və meşələrdə kənarında meşəlik sahələri olan dağ axınlarına tez-tez gəlir.

Nəhəng yırtıcı balıq əlavə olaraq sahil lagunlarında, hövzələrdə, mangrovlarda və dəniz sahillərində olur və ümumiyyətlə qurumuş çaylarda durğun hovuzlara yaxındır.
Nəhəng balıq ovu, Afrikanın ən böyük balıq ovu növüdür. Böyük bir zirvəsi və nəhəng bir düz qara gagası var.

Bədəninin böyük hissəsi qara lələklərlə örtülmüş və ağ ləkələrlə uclana bilər. Bir kişinin portağal döşü var və mədəsi bəzi qara ləkələrlə ağ rəngdədir.

Bir qadının sinəsi ağ-qara rəngdədir və mədə narıncı rəngdədir və aralarındakı fərq, bir kişinin portağal köynək daşıdığı və narıncı bir ətək daşıyan bir qadının düşünməsi ilə xatırlanacaq.
Nəhəng balığın mənim koroner ürəyimdə xüsusi yeri var. Onların uca, sərt 'kakh kah kahk' adı, Afrika kolunun bir çox inanılmaz xatirələrini yenidən gətirir; Namibiyanın şimalındakı Kunene çayı sahilindəki cazibədar həyat yoldaşımla gün batımından tutmuş epik kanoe ilə Jap Cape içərisində Umngazi çayı boyunca, evdəki Keniyada Tsavo East Nationwide Parkın koroner ürəyində 4 × dörd sərgüzəşt.

Nəhəng balıq ovu Habitat

Hər zaman suyun yanında kəşf olunur və nadir hallarda suyun kənarından 100 metr məsafədədir.

Faktiki olaraq istənilən su hövzəsi kifayət qədər yemək və asma budaqlar olduğu müddətdə uyğun yaşayış mühiti olacaqdır.

Çaylar, çaylar, göllər, bəndlər, çaylar və hətta dəniz sahilləri hamısı açıq savannalarda və sıx meşələrdə uyğun yaşayış yerləri ola bilər.

İki alt növ var, namizəd M. m. əlavə açıq yaşayış yerlərində aşkarlanan maksima və M. m. sıx yağış meşəsi yaşayış yerlərində mövcud olan gigantea.

Yağış meşəsi alt növləri daha qaranlıqdır, yuxarıda daha az nəzərə çarpır və alt hissələrdə bu şəkillərdə göstərilən nominasiya edilmiş maksimumdan daha ağır qara barmaqlıqlar var.

Nəhəng balığın təsviri

Nəhəng balıq ovu 42-46 sm (16.5-18 inç) uzunluqdadır, böyük bir tırtıllı təpə, böyük bir qara faktura və qara üst hissələrdə fantastik ağ ləkələr.

Kişinin şabalıd döş bantı və hər halda qaranlıq qanad qəfəsi ilə ağ alt paltarları var.

Qadının ağ ləkəli qara döş bantı və şabalıd mədəsi var. Meşə yarışı M. m. gigantea daha qaranlıqdır, yuxarıda daha az fərq edilmiş və namizədlik yarışından daha çox əlavə qadağan olunmuşdur, lakin iki növ meşə kənar zonası ilə yanaşı intergrad.

Qərar yüksək bir wak wak wak.

Çoxalma

Nəhəng balıqçı monoqamdır. Bu o deməkdir ki, kişilər yalnız bir qadınla, qadınlar yalnız bir kişi ilə cütləşəcəklər.

Hər ehtimala görə, qonaqlıq boyunca hava uçuşları həyata keçirir, zənglə müşayiət olunur, bəzi kişilər tərəfindən lələk nümunəsini göstərmək üçün qadınlar durur və qadınlara bəslənirlər.

Yetişdirmə mövsümü iyul-yanvar aylarıdır, avqust-oktyabr aylarında zirvəyə çatır. Bu növ tək yuvadır.

Yuvası, hər baba və ananın ödəmələrindən və ayaq barmaqlarından istifadə edərək hər həftə içəridə qazdığı bir tuneldir.

Bir yuva, ehtimal ki, qapısı, asma bitki örtüyünün arxasında gizlənmiş, su dərəcəsindən çox olan bir çay maliyyə təşkilatında, qum ocağında və ya uçurumda yerləşəcəkdir. 3-5 yumurta qoyulur və hər baba və ana hər gün 3-Dörd dəfə növbə ilə 25-27 gün inkubasiya edirlər.

Kişi yumurta qabıqlarını yumurta çıxan kimi yuvadan çıxarır. Civcivlər hər gün bir neçə dəfə balıqla bəslənir.

Baba bir aydan sonra, 5 gün sonra isə ana onları bəsləməyi dayandırır. 37 gün əvvəl olduqda daha kiçik ovçuluq edir və bir neçə saat ərzində dala bilər, lakin anaları onları 3 həftə əlavə bəsləyir.

Vərdişlər və həyat tərzi

Nəhəng balıq ovu, ov üçün axtardığı yeri suyun üstünə qoyan bir qayanın və ya şöbənin üstündə duran gündəlik bir toyuqdur.

Yırtıcını tutmaq üçün sualtıda yox olmaq üçün dik və ya dayaz bir dalış edə bilər, bir az əvvəl perch-ə qayıtmaqdan əvvəl. Bir çox balıq ovu növünün etdiyi kimi əlavə olaraq açıq suyun üstündə də gəzə bilər.

Kiçik xərçəngləri tam şəkildə yuta bilər, lakin daha böyük bir hissəsi fakturanın ucuna köçürülür, beləliklə ətini udmaqdan daha əvvəl carapace və cırtdanları götürmək üçün sallanan hərəkətlərlə perchinə vura bilər. Balıq normal olaraq əvvəlcə baş yeyilir.

Qazanclı bir ovdan sonra, toyuq tamamilə yeni bir levrek vurur. Dənizdə balıq tutarsa, bir balıq ovu tüklərini son suda təmizləyər.

Bir çox balıq ovçusu kimi, Nəhəng balıq ovu da tək və ərazidir və ərazisini qoruya bilər. İçərisindəki əsas sakinlər müxtəlifdir, su aralığına uyğun olaraq regional olaraq səyahət edirlər. Yetkinlik yaşına çatmayanlar böyüdükdən sonra dağılırlar.

Yetişdirmə

Cənubi, Afrikada yetişdirmə sentyabr-yanvar ayları arasında, Zimbabvedə avqust-mart, Zambiya-dan aprel-aprel və Liberiyada dekabr-yanvar ayları arasında aparılır.
Nəhəng kəkil ovçusu monogamdır və tək bir yetişdiricidir. Yuva, hər cinsin ayaq barmaqlarını və ödəmələrini istifadə edərək bir çay maliyyə təşkilatına qazılan genişləndirilmiş üfüqi bir tuneldir. Qapı boşluğu 11 sm (4. üç) həddən artıq və 15 sm (5.9 düym) böyükdür.

Tunel ümumiyyətlə 2 m (6 ft 7 in) ölçülüdür, lakin 8.5 m (28 ft) bir tunel qeyd edilmişdir. Tünelin bitişindəki bir kameraya yuvarlaq üç yumurta bir debriyaj qoyulur.

Yemək

Bu kütləvi növ, bir levrekdən dalmaqla tutulan xərçəng, balıq və qurbağada bəslənir. Nəhəng balıq ovu əsasən xərçəng və balıqlarla qidalanacaq.

Amfibiyalar, fərqli xərçəngkimilər, kiçik sürünənlər və böcəklər yemək rejiminə əlavə olaraq daxildir.

Tipik olaraq tünd bir yerdən suya dalmaqla və ya dalışdan əvvəl havada havada gəzməklə ov edir. Dalışda, yırtıcı üçün, ümumiyyətlə tamamilə suya batacaq.

Kiçik xərçəngləri tamamən yeyə bilər, lakin tükənməkdən daha böyük xərçənglərdən carapace və pincers götürəcəkdir.

Balıq əvvəlcə başı ilə tamamən udulur. Əgər duzlu suya dalmaq olarsa, potensialı varsa, sonra tükünü şirin suda təmizləyəcəkdir.

Nəhəng balıq ovu yuvası

Nəhəng balıq ovu ərazi, monoqam və tək bir yetişdiricidir. Yumurtalar iyul-yanvar aralığında, avqust-oktyabr aylarında zirvələri ilə qoyulur.

Damazlıq cütü şaquli çay sahilində və ya suyun kənarındakı bir uçurumda bir tunel və yuva otağı qazacaq.

Tünel 0,9 ilə səkkiz,45 m (35-332 düym) arasında uzunluqlarda dalğalana bilər və otaq 20-60 sm (8-23,5 inç) böyük olacaqdır.

Tünelin girişi adətən asma bitki örtüyünün arxasında gizlənəcəkdir. Hər baba və ana tərəfindən 3-5 yumurta qoyulur və 25-27 gün inkübe edilir.

Yumurtadan çıxdıqdan sonra, cücələrə gündə bir neçə dəfə balıq veriləcəkdir. Təxminən 37 gün yuvada qalırlar və buna baxmayaraq ataları ilə anaları arasında 21 gün bir-birinə bağlı ola bilərlər.

Sakinlər təhdid edir

Nəhəng balıq ovu qorunan ərazilərdə tez-tez olur. Buna baxmayaraq, əkin sahələrindən suya sızan pestisidlər və yetişdirmə sahələri və yaşayış mühitinin olmaması ilə təhdid edilə bilər.

Əhali miqdarı

IUCN-ə uyğun olaraq, Nəhəng ovçu müxtəlif növlərinə görə tez-tez və yayılmışdır, lakin ümumi sakinlərin təxminləri yoxdur.

Hal-hazırda bu növ ən az narahatlıq (LC) olaraq təsnif edilir, buna baxmayaraq bu anda sayı azalır.

Videoya baxın: Aydın Sani u0026 Aqşin Fateh - SON ZƏNG (Sentyabr 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send